Artist-impression van het gebouw.
Artist-impression van het gebouw. Foto: Rick Bakker, Inbo Amsterdam

Nieuwe terinzagelegging stukken Arent Krijtsstraat

Het college van B en W heeft vanwege de coronamaatregelen besloten om de ruimtelijke stukken voor de Arent Krijtsstraat 1 opnieuw ter inzage te leggen.

DIEMEN Het college van B en W heeft bekendgemaakt dat de ruimtelijke stukken vanaf vrijdag 10 april voor een periode van zes weken opnieuw ter inzage liggen. Het gaat om de volgende stukken: het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden Wet Geluidhinder en het ontwerpbesluit voor de Omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen.

Tijdens de periode van zes weken heeft iedereen de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. Dit wordt via een publicatie op de gemeentepagina in het DiemerNieuws en in de Staatscourant bekendgemaakt.

Acht verdiepingen

Projectontwikkelaar AM wil op deze al geruime tijd braakliggende plek in de Arent Krijtsstraat een gebouw van acht verdiepingen met 51 huurwoningen en 23 parkeerplaatsen bouwen. Een eerder plan voor een groter complex met 12 verdiepingen is door de gemeenteraad verworpen na veel verzet van buurtbewoners die zich hebben verenigd in het Comité Hoogbouw Nee. De inloopavond van 24 maart is niet doorgegaan vanwege de coronamaatregelen. Omdat deze maatregelen voorlopig nog blijven gelden, heeft het college van B en W besloten om niet alsnog een inloopavond te organiseren. In de plaats daarvan heeft de gemeente alle stukken en overige informatie zoals onderzoeken e.d. digitaal beschikbaar gesteld op de website. Ook kunnen mensen contact opnemen als zij nog aanvullende vragen hebben. De stukken zijn te vinden op de website: www.diemen.nl/inwoner/publicatie/nieuwbouw-appartementen-hoek-arent-krijtsstraat.

Vervolg
De eventuele zienswijzen over de ontwerpbesluiten worden meegenomen in de besluitvorming. De gemeenteraad neemt in september 2020 een besluit over het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van B en W neemt een besluit over de hogere waarden en de omgevingsvergunning. Als alles volgens de planning verloopt, start de bouw begin 2021 en wordt het gebouw halverwege 2022 opgeleverd.

Beantwoorden

Er wordt geen inloopavond gehouden in verband met corona

Wethouder Lex Scholten: "De ruimtelijke stukken voor de Arent Krijtsstraat 1 zijn in maart ter inzage gelegd. Het is wettelijk niet mogelijk om de terinzagetermijn te verlengen, daarom hebben wij als college besloten om de stukken opnieuw ter inzage te leggen. Iedereen kan in die periode van zes weken een zienswijze indienen. Het college zal die zienswijzen beantwoorden. De zienswijze en de beantwoording van het college maken deel uit van de stukken die wij later aan de gemeenteraad zullen voorleggen als die het besluit over het bestemmingsplan moet nemen. Tijdens een informatieve raadsvergadering kunnen betrokkenen inspreken. Het betreft dan alleen het vaststellen van het bestemmingplan."

Geen inloopavond

De wethouder geeft aan dat er niet is besloten om alsnog een inloopavond te houden. Er is immers geen zicht op wanneer het kabinet besluit om de coronamaatregelen te versoepelen.

"Tijdens de informatieavond die voor 24 maart was gepland, zouden bezoekers alleen informatie krijgen over de plannen. Het was bijvoorbeeld niet het moment waarop inspraak kon worden gedaan. Wij hebben ervoor gekozen om alle stukken op onze website te plaatsen", aldus Scholten.

Start bouw

De wethouder vertelt dat AM de wens heeft uitgesproken om begin 20201 met de bouw van het complex te starten. "Er is door Bouwend Nederland bij gemeenten verzocht om ervoor te zorgen dat de bouwactiviteiten kunnen doorgaan. Dit moet voorkomen dat de bouw in Nederland stilvalt."