SV Zeeburg was dit seizoen op dreef.
SV Zeeburg was dit seizoen op dreef. Foto: Trudy Kroese

Eerste damesteam van SV Zeeburg loopt kampioenschap mis

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben grote invloed op het verloop van de sportcompetities.

DIEMEN Sportverenigingen komen voorlopig niet in actie. Mensen hebben momenteel wel iets anders aan hun hoofd. Maar wat zijn de sportieve gevolgen voor de sportverenigingen in Diemen?

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) maakte al snel na de eerste maatregelen van het kabinet bekend dat de huidige stand van de competitie als eindstand geldt. Er worden geen kampioenen aangewezen en er is geen promotie- en degradatieregeling. Het is een teleurstelling voor het eerste damesteam van SV Zeeburg. Nadat de ploeg de afgelopen jaren steeds net naast de titel (en dus promotie) greep, leken de ambities dit jaar uit te komen. Met nog drie duels te spelen was SV Zeeburg koploper in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. De ploeg had twee punten voorsprong op Cometas. De kans dat SV Zeeburg de titel had gepakt was groot. Assistent-coach Dionne Tool: "SV Zeeburg heeft bij de NHV een schriftelijk verzoek ingediend of het eerste damesteam alsnog kan promoveren en volgend seizoen kan uitkomen in de Tweede Divisie. Er zouden dan teams uit de Tweede Divisie zich vrijwillig moeten terugtrekken, dus die kans is heel klein. Verenigingen hebben tot 18 april om een verzoek in te dienen. Daarna zullen we pas iets horen."

Het eerste damesteam van De Meeuwen was op het moment dat de competitie werd stilgelegd koploper in de tweede klasse A. De waterpoloploeg had op dat moment grote kans om kampioen te worden en te promoveren. De KNZB heeft bekendgemaakt dat het seizoen 2019/2020 niet wordt hervat. Dit geldt voor waterpolo, wedstrijdzwemmen en synchroonzwemmen. Het is nog niet bekend of het eerste damesteam promoveert of dat de afgelopen competitie wordt geschrapt en er volgend seizoen in dezelfde klasse wordt gestart. Het eerste herenteam van De Meeuwen stond op de achtste plaats van de ranglijst in de eerste klasse A. De competities in het amateurvoetbal worden dit seizoen niet meer hervat. De KNVB heeft besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen. Er promoveren en degraderen geen ploegen. Ook worden de bekertoernooien niet uitgespeeld. Het besluit van de KNVB om de competities niet uit te spelen heeft onder meer tot gevolg dat de zondagselectie van SV Diemen het laatste duel heeft gespeeld. SV Diemen heeft volgend seizoen geen eerste zondagteam meer. Het eerste zaterdagteam wordt het belangrijkste seniorenteam van de vereniging. Trainer Mark Steur heeft zijn laatste taken voor de vereniging verricht. Hij is met ingang van volgend seizoen trainer van de zaterdagselectie van Buitenboys in zijn woonplaats Almere.

De Nederlandse volleybalbond heeft besloten dat de volleybalcompetities niet worden uitgespeeld. Voor de competities waarin de teams van Heren 1, Dames 1 en Dames 2 van Smashing '72 uitkwamen, wordt de ranglijst bepaald op basis van het wedstrijd-quotiƫnt (door het aantal behaalde wedstrijdpunten te delen door het aantal gespeelde wedstrijden). De drie teams hebben zich gehandhaafd en komen volgend seizoen weer uit op hetzelfde niveau. Het eerste herenteam blijft in de promotieklasse A, het eerste en tweede damesteam blijven in de eerste klasse spelen. Voor de overige teams en de jeugd wordt geen eindstand bepaald. Die teams beginnen in september allemaal op hetzelfde niveau. Dames 3 en Dames 4 stonden bovenaan. Dames 3 zelfs heel ruim, maar dat team valt buiten de regeling voor promotie die is ingesteld in verband met de coronamaatregelen. Deze nieuw samengestelde ploeg stak in het beƫindigde seizoen met kop en schouders boven de andere ploegen uit: de meeste speelsters hebben ervaring op promotieklasse- en divisieniveau. Een speelster van het team kwam in het verleden voor het Nederlands team uit.



Eerste zondagteam SV Diemen heeft laatste duel gespeeld