Diemenaar kan veel mondkapjes leveren

DIEMEN Ronald Vriend uit Diemen fungeert als contactpersoon tussen een bedrijf in China dat mondkapjes produceert en afnemers in Nederland. Hij vertelt dat hij veel mondkapjes kan leveren.

Vriend werkt in de zorg en is daarnaast uitvinder. Toen hij een aantal jaren geleden op een beurs stond kwam hij in contact met vertegenwoordigers van een Chinees bedrijf. Hij hielp hen als voormalig standbouwer met het opbouwen van hun stand op de beurs. De contacten werden dermate goed dat het bedrijf uit China hem vroeg om hun vertegenwoordiger in Nederland te worden.

Miljoenen mondkapjes

Vriend: "Het bedrijf in China produceert momenteel ook mondkapjes. Mensen van het bedrijf hebben mij ongeveer een maand geleden benaderd en vertelden mij dat zij miljoenen mondkapjes kunnen leveren. Ik heb contact opgenomen met het centrale inkooppunt. Het contact ging heel moeizaam: telefoonnummers en adressen kreeg ik niet, antwoorden per mail waren zonder namen van personen."

Stroef

"Ook met ziekenhuizen loopt het contact heel stroef. Ik heb de inkoper van het OLVG twee keer benaderd zonder dat ik een reactie kreeg. Er kwam zelfs geen vraag om samples. Ik heb dus van de overheid en van zelfstandige ziekenhuizen nooit een verzoek om samples ontvangen. Heel vreemd in deze tijden van nood. Ik had heel Nederland kunnen voorzien van beschermende middelen", aldus Vriend.

Kwaliteitseisen

Hij wijst op het verhaal van de 600.000 mondkapjes uit China die niet aan de kwaliteitseisen bleken te voldoen.

Belangrijk

Vriend: "De mondkapjes die ik kan leveren voldoen wel aan alle kwaliteitseisen. Ik heb de certificaten zelf gezien en kan die ook aan afnemers tonen. De kwaliteit van de mondkapjes staat buiten discussie. Ik weet dat er ook in Nederland heel veel vraag naar mondkapjes is, met name voor mensen die in de zorg werken en voor andere mensen die beroepen uitoefenen waarbij zij in contact komen met andere mensen. Ik werk zelf in de zorg en weet dus hoe belangrijk het is om in deze tijd van het coronavirus te werken met een mondkapje op."