Kinderen krijgen thuis les

Vervolg van voorpagina.

"Het thuis leren gaat goed, maar ik merk wel dat het nieuwe eraf is. In het begin is het leuk om thuis te leren, maar Bruno vindt het nu moeilijker zich ertoe te zetten dan de vorige twee weken. Hij zou veel liever naar school gaan. Hij mist zijn vriendjes en de interactie op school", aldus Monique.

Liever naar school

Laura Minderhoud is moeder van Else, die eveneens in groep 6 van De Nieuwe Kring zit: "Het gaat prima. Else volgt de lessen digitaal en doet uiteraard haar opdrachten. De school heeft alles goed geregeld. Maar Else zou veel liever naar school gaan, want zij mist haar vriendinnen enorm. Wel maak ik mij veel zorgen over kinderen in Diemen die thuis weinig of geen gelegenheid hebben om hun schoolwerk te doen. Dat is echt een probleem."

16 besmettingen

In Diemen waren dinsdag 16 personen positief getest op het coronavirus. Dit blijkt uit cijfers die de GGD op dinsdagavond 31 maart bekend heeft gemaakt. Het totaal aantal positief geteste personen in deze regio komt hiermee op 828. In totaal zijn 294 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk hoger dan het aantal meldingen, omdat niet meer iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt.