Afbeelding
Foto: RIVM

Kabinet verlengt maatregelen

DIEMEN Het kabinet heeft de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan tot en met dinsdag 28 april verlengd. Dit heeft premier Rutte dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Den Haag.

Dit betekent onder meer dat horecazaken, kappers en nagelstudio's tot en met 28 april gesloten blijven en de scholen tot en met de meivakantie.

Mensen dienen nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Alle samenkomsten en evenementen waarvoor een vergunning nodig is blijven tot 1 juni verboden.

Klap

Hoewel de ondernemers er rekening mee hadden gehouden dat het kabinet de maatregelen zou verlengen, is de klap toch hard aangekomen. Veel ondernemers hebben het enorm zwaar, ondanks dat het Rijk en de gemeente maatregelen hebben genomen om hen deels tegemoet te komen.

Alle kinderen moeten ook de komende tijd thuis digitaal les blijven volgen. Monique Neijzen is lid van het bestuur van toezicht van basisschool De Nieuwe Kring in Diemen. Haar zoon Bruno (9) zit in groep 6 van De Nieuwe Kring. "Ik had al verwacht dat de maatregelen van het kabinet verlengd zouden worden."

2