Burgemeester Boog: 'Hulde voor initiatieven'

DIEMEN Burgemeester Erik Boog heeft veel waardering voor de initiatieven die in Diemen zijn ontplooid om elkaar in deze moeilijke periode te helpen.

Boog: "Het is een onwerkelijke tijd, de gevolgen van de coronacrisis zijn groot. Hartverwarmend zijn echter alle mooie initiatieven die bij ons in Diemen ontplooid worden. Geweldig om te zien met welke creatieve ideeën inwoners, scholen, ondernemers en organisaties komen. Zo fijn om de saamhorigheid te zien, juist in deze moeilijke tijd! Het maakt mij als burgemeester van Diemen nog trotser dan ik al was, en ik weet dat veel mensen zich gesteund voelen door alle activiteiten die georganiseerd worden."

Beste kant

"Je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt nu. Muziekacties bij de zorgcentra, stoepkrijtwedstrijden, de berenjacht voor kinderen, telefonische hulplijnen, boodschappendiensten, dierenhulp, de voedselbank, vouchers voor horecazaken, kaartenacties voor ouderen, inzamelingsacties, vervoershulp, een brooddrivethrough, een stamppotservice en ga zo maar door. Diemen laat zich van zijn beste kant zien en horen", aldus de burgemeester.

De burgemeester bedankt iedereen voor de inzet en betrokkenheid om mensen en dieren die in de knel zitten te helpen. Burgemeester Boog: "Hulde aan de ondernemers die er alles aan doen om met nieuwe producten of acties het hoofd boven water te houden. Respect voor de leerkrachten die creatieve programma’s maken voor thuisonderwijs. En wat een indrukwekkende initiatieven van zorgverleners, buurtbewoners en maatschappelijke organisaties om onze ouderen en hulpbehoevenden te steunen, en onze Diemense samenleving wat vrolijker te maken in deze donkere periode. Ga zo door!"

Houd vol

"Deze crisis gaat helaas nog even duren. De gemeente doet zijn uiterste best om waar mogelijk te helpen, maar we kunnen het niet alleen, we hebben elkaar echt nodig in deze tijd. Met aandacht, begrip en liefde voor elkaar komen we heel ver. Houd vol, lieve mensen in Diemen! Samen komen we door deze crisis", aldus de burgemeester.