Loswalfestival kan niet worden uitgesteld

DIEMEN Het kabinet maakte vorige week bekend dat alle samenkomsten en evenementen tot 1 juni zijn afgelast. Dit heeft tot gevolg dat ook het Loswalfestival niet doorgaat.

De dertiende editie van het Loswalfestival zou in mei worden gehouden. Het Loswalfestival is een evenement dat door veel inwoners van Diemen enorm wordt gewaardeerd. Het Loswal Festival trekt bezoekers van alle leeftijden en wordt op de zaterdag altijd bezocht door veel gezinnen.

Zekerheid

Een evenement als het Loswalfestival vergt veel voorbereidingen. Danny Mica, voorzitter van Stichting Loswalfestival Diemen: "Op het moment dat het kabinet een aantal maatregelen bekendmaakte zoals het sluiten van de scholen hielden wij er al rekening mee dat het Loswalfestival niet door kon gaan. Vorige week werden alle evenementen tot 1 juni afgelast en hadden wij zekerheid."

Voorbereidingen

"De voorbereidingen beginnen altijd op de laatste dag van het Diemer Festijn. Wij staan dan op de kramenmarkt. Vanaf het begin van het jaar zijn wij intensief met de voorbereidingen bezig. Er hadden zich al ongeveer dertig mensen aangemeld voor de braderie. Zij krijgen uiteraard hun geld terug. Verder hebben wij een aantal artiesten moeten afzeggen. Het is heel jammer dat het Loswalfestival niet kan doorgaan, maar wij hebben er uiteraard begrip voor, want het coronavirus heeft een heel grote invloed op de samenleving", aldus Mica

Geen optie

Het Loswalfestival uitstellen tot een later in het moment van het jaar is geen optie, aldus Mica: "Wij zouden het festival dan opnieuw moeten organiseren en zijn ook afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers. Die hadden nu rekening gehouden met de data in mei. Daarnaast zijn er in het najaar ook andere evenementen gepland, denk alleen maar aan het Diemer Festijn. Ik hoop echt dat het Diemer Festijn wel door kan gaan."

Niet bijgelovig

Mica gaat ervan uit dat de dertiende editie van het Loswalfestival in de lente van 2021 zal plaatsvinden. "Ik ben niet bijgelovig, maar het is wel opvallend dat de dertiende editie van de Loswalfestival niet door kan gaan. Dan houden we die maar in 2021."