Lijn 19 rijdt weer in Diemen.
Lijn 19 rijdt weer in Diemen.

Tram 19 is na ruim een maand teruggekeerd in Diemen

De terugkeer van lijn 19 in Diemen betekent dat er weer een nieuwe fase is aangebroken van de werkzaamheden voor de Oost-West As.

DIEMEN Tram 19 rijdt sinds dinsdagochtend weer in Diemen. De tram reed van 25 februari tot en met 30 maart niet in Diemen vanwege werkzaamheden voor de Oost-West As op de Hartveldseweg tussen de Burgemeester Bickerstraat en de Arent Krijtsstraat.

In die periode zijn veel werkzaamheden uitgevoerd. Er zijn onder meer nieuwe tramrails en bovenleidingen aangelegd. Er is ook gewerkt aan de kruispunten bij de Diemerbrug en de Venserbrug. Dit had gevolgen voor het verkeer. Sinds dinsdag kunnen automobilisten die uit Diemen-Zuid komen weer over de Venserbrug rijden. Auto's die uit de Arent Krijtsstraat komen kunnen eveneens weer over de brug en ook weer linksaf slaan en de tijdelijke rijbaan op de Hartveldseweg inrijden. Voetgangers en fietsers kunnen weer op de vaste plek de Hartveldseweg oversteken. Voetgangers en fietsers kunnen ook weer gebruikmaken van de Diemerbrug. Die brug ging enkele weken geleden al open voor auto's, maar omdat er nog werkzaamheden op het kruispunt werden verricht, moesten voetgangers en fietsers in verband met de veiligheid nog gebruikmaken van de twee tijdelijke bruggetjes die over de Weespertrekvaart waren geplaatst. De twee bruggetjes zijn in de nacht van maandag op dinsdag weggehaald. De halte van tram 19 richting Station Sloterdijk en nachtbus N87 richting Centraal Station krijgt met ingang van 16 mei een nieuwe plek. De halte ligt dan op de Hartveldseweg vóór de kruising Arent Krijtsstraat en is dan ook toegankelijk voor mindervaliden. De halte van lijn 19 in de richting van De Sniep blijft op vrijwel dezelfde plek liggen en is vanaf 16 mei ook toegankelijk voor mindervaliden.


Voetgangers en fietsers kunnen weer over de Diemerbrug.