De bak bij de winkel van Maasdam.
De bak bij de winkel van Maasdam.

Actie vuurwerkbrillen is groot succes

DIEMEN De actie van Maasdam IJzerwaren om vuurwerkbrillen in te zamelen voor hulpverleners is een groot succes. Veel mensen deponeren vuurwerkbrillen in de bak die voor de zaak aan de Ouddiemerlaan staat.

Jelle Maasdam werd vorige week benaderd door iemand die hem verzocht om vuurwerkbrillen die hij over had te schenken aan het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Jelle schonk zo'n 450 vuurwerkbrillen die aan personeel van het ziekenhuis zijn overhandigd.

Mara Schoots uit Diemen-Zuid ontving vorige week een app met het verzoek om vuurwerkbrillen in te zamelen voor het OLVG. "Ik heb meteen gecheckt of deze inzamelingsactie wel klopte, want er gaan in deze tijd zoveel verhalen rond. Ik las toen dat Jelle Maasdam vuurwerkbrillen aan het OLVG had geschonken en heb hem benaderd. Het leek mij een goed idee om de vuurwerkbrillen op een centraal punt te verzamelen. En Jelle Maasdam is een ondernemer die vrijwel iedereen kent. Dat zorgt voor vertrouwen. Jelle wilde meteen aan de actie meewerken. Mijn kinderen zitten op De Nieuwe Kring en ik heb de ouders van die school benaderd met het verzoek om vuurwerkbrillen bij Maasdam IJzerwaren in te leveren. Via via heb ik ook ouders van leerlingen van andere scholen in Diemen benaderd."
Jelle Maasdam geeft aan dat de actie een groot succes is. Veel inwoners van Diemen deponeren hun vuurwerkbrillen in de bak die voor de zaak staat.
Mara Schoots: "Ik heb begrepen dat het OLVG inmiddels over voldoende vuurwerkbrillen beschikt. Die worden ook hergebruikt. Dat geldt ook voor het AMC. De vuurwerkbrillen die nu nog worden ingezameld gaan naar het Rode Kruis. Die zorgen dat de vuurwerkbrillen op plekken in Nederland terecht komen waar die nodig zijn. Het Rode Kruis heeft laten weten erg blij te zijn met deze actie."