Afbeelding

Anja Kap

Docent en coördinator bij Hubertus & Berkhoff in Amsterdam, woont sinds 1981 in Diemen.


Hoe gaat het op school?
"Onze leerlingen volgen momenteel thuis lessen. Dat gebeurt via digitale kanalen. De docenten geven digitale lessen en opdrachten. De leerlingen kunnen contact onderhouden met de docenten en hun mentor. Wij hebben als docenten ook contact met elkaar. We hebben een goede start gemaakt."

Jullie kinderen hebben ook thuis les?
"Mijn man Eric en ik hebben twee dochters van 9 en 11 jaar. Zij zitten in respectievelijk groep 6 en groep 8 van de Sint-Petrusschool in Diemen. Zij krijgen 's morgens de opdrachten van de school en gaan die vervolgens maken. Wij zitten dan met z'n drieën aan tafel in de huiskamer te werken."

Wat zijn je hobby's?
"Ik kook en bak graag en ben secretaris van het kerkbestuur van de rooms-katholieke kerk Sint Petrus' Banden in Diemen. Het kerkbestuur moet in deze tijd veel regelen. De vieringen in de kerk zijn tot en met Pasen afgelast, maar de kerk is wel elke dag van van 12.00 tot 13.00 uur open en op zondag van 10.30 tot 11.30 uur. Daarnaast wandel ik graag in het Diemerbos. Uiteraard houden wij voldoende afstand van andere mensen. Dat is belangrijk."

Waar ga je uit?
"Wij gaan graag uit eten bij Judo en komen regelmatig in Café 't Pandje. Het is er altijd erg gezellig en de mensen die er werken zijn zeer gastvrij."

Wat kan er beter in Diemen?
"Betaalbare woningen voor starters. Het is nu zo dat mensen die hun hele leven in Diemen wonen uit de gemeente moeten vertrekken omdat ze hier geen betaalbare woning kunnen vinden. Dat is echt een probleem waar veel mensen tegenaan lopen."