Gemeenteraad

Vervolg van voorpagina

Die noodoptie houdt in dat de burgemeester een nieuwe vergadering uitschrijft, waarbij veel minder raadsleden fysiek aanwezig hoeven te zijn om besluiten te kunnen nemen. Op deze nieuwe vergadering zullen in eerste instantie slechts één vertegenwoordiger van de coalitie en één vertegenwoordiger van de oppositiefracties aanwezig zijn die gezamenlijk over de belangrijkste agendapunten stemmen en binnen enkele minuten de vergadering weer afronden. Voor de eerstvolgende besluitvormende raadsvergadering in april zal op een later moment besloten worden of en in welke vorm deze plaats kan vinden.
Voor de informatieve raadsvergadering op 16 april wordt nu hard gewerkt aan het realiseren van een digitale vergaderoptie. Ook wordt er gekeken of, en in hoeverre het mogelijk is om het openbare karakter van deze vergadering te behouden, door belangstellenden live mee te laten luisteren en eventueel inspreken vanuit huis mogelijk te maken. Alle overige themabijeenkomsten zijn vooralsnog geannuleerd, hiervoor wordt ook gezocht naar een digitale vervanging voor fysiek bij elkaar komen.


Tram 19 keert terug

DIEMEN Tram 19 rijdt met ingang van 31 maart weer in Diemen.

Tram 19 rijdt momenteel niet in Diemen vanwege de werkzaamheden voor de Oost-West As op de Hartveldseweg. Vorige week en afgelopen zondag zijn er nieuwe rails op dat deel van de Hartveldseweg gelegd. De werkzaamheden aan de tramrails worden momenteel afgerond. De halte bij de Arent Krijtsstraat waar tram 19 in de richting van station Sloterdijk en nachtbus N87 in de richting van het Centraal Station stoppen, krijgt een andere plek. De halte komt voor het kruispunt te liggen en is dan ook toegankelijk voor mindervaliden. De halte van lijn 19 richting Sniep blijft vrijwel op dezelfde plek, maar is vanaf 31 maart ook toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Automobilisten die tussen het kruispunt bij de Venserbrug en de Burgemeester Bickerstraat rijden maken nog steeds gebruik van de tijdelijk rijbaan op de Hartveldseweg. De auto's rijden sinds enige tijd over een deel van de trambaan. Er wordt een vrijliggende rijbaan voor auto's aangelegd tussen Café Mell en restaurant Otre Mas. Automobilisten rijden vanaf 31 maart dus niet meer over (een deel van) de trambaan.