Meerlanden blijft afval ophalen

DIEMEN Afvalbedrijf Meerlanden heeft maatregelen genomen ter bevordering van de gezondheid van de eigen medewerkers en inwoners van gemeenten waar afval wordt opgehaald.

Meerlanden wijst erop dat nu veel mensen thuiswerken en de scholen gesloten zijn er meer afval door huishoudens wordt aangeboden. Meerlanden zet zich in om dit extra afval in te zamelen. Meerlanden houdt ook rekening met het coronavirus en de mogelijk risico’s voor de medewerkers en de bewoners. Hierdoor kan de dienstverlening langer duren als gevolg waarvan medewerkers van Meerlanden op een later tijdstip in wijken aanwezig zijn dan bewoners zijn gewend

Doordat veel mensen thuis zijn is het drukker dan anders. "Er staan meer auto’s langs de weg geparkeerd en er zijn veel kinderen op straat. Foutief of dubbel geparkeerde auto’s zorgen voor onveilige situaties. Dit vraagt extra alertheid van de chauffeurs. Wij verzoeken bewoners hun kinderen erop te attenderen dat medewerkers van Meerlanden in de wijk aanwezig zijn."

Meerlanden heeft diverse preventieve maatregelen genomen, waaronder het beperken van fysiek contact tussen medewerkers, maar ook in het contact met bewoners en klanten. Het bedrijf heeft uit voorzorg de kantines en ontmoetingsplekken voor personeel op locaties gesloten. Medewerkers lunchen nu op de locatie waar ze op dat moment werkzaam zijn. Bewoners kunnen als gevolg hiervan stilstaande voertuigen van Meerlanden signaleren, uiteraard op een veilige locatie.

Alle milieustraten van Meerlanden zijn open en hanteren de vaste openingstijden. Dit geldt ook voor het Recycleplein in Diemen. Meerlanden constateert een extra drukte bij de milieustraten.

Er worden maximaal twee klanten tegelijkertijd op het Recycleplein in Diemen toegelaten. Meerlanden verzoekt inwoners van Diemen alleen met volle vrachten te komen, rekening te houden met extra wachttijden en de instructies van de medewerkers op te volgen. Medewerkers zullen bezoekers erop attenderen voldoende afstand te houden.

Meerlanden houdt mensen op de hoogte via de website www.meerlanden.nl/coronavirus en de sociale kanalen.