Afbeelding

Diana de Bruin

Kunstenares, woont sinds 1988 in Diemen

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben tegenwoordig kunstenares. In het verleden was ik logopedist bij het VU ziekenhuis en docent Engels bij het Hervormd Lyceum West in Amsterdam. Ik heb tussen 2000 en 2005 de Wackers Academie in Amsterdam gedaan en ben lid van Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen."

Wat maak je voor werk?
"Ik maak schilderijen. Realistisch werk. Vaak taferelen in Amsterdam, bijvoorbeeld grachten. Zie mijn website www.dianadebruin.nl."

Jouw schilderij 'Vrij' staat afgebeeld op een postzegel die onlangs is uitgegeven door De Zegelaars?
"Ik heb dat schilderij in 2008 geschilderd. Het schilderij is gebaseerd op een foto uit een boek van Frits Reurekas. Het schilderij toont de intocht van de Canadese bevrijders in 1945 in Diemen. Op de achtergrond zie je de Sint Petrus' Bandenkerk en de pastorie. Ik vind het heel leuk dat mij schilderij op een postzegel staat."

Heb je hobby's?
"Ik doe aan tai chi bij Crea op het Roeterseiland in Amsterdam."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"De Diemerbrug. Wij hebben heel lang in de Anne Frankstraat gewoond en keken uit op de Diemerbrug. Dat is een mooi en karakteristiek punt in Diemen."

Waar ga je uit?
"Mijn man en ik gaan graag naar de opera en dansvoorstellingen in het Muziek Theater in Amsterdam, veel mensen noemen dat gebouw de Stopera."

Wat kan er beter in Diemen?
"De inzameling van afval. De afvalcontainers zijn dikwijls vol."