Diemenvoor-elkaar bundelt initiatieven voor hulp

DIEMEN Diemenvoorelkaar bundelt de initiatieven van mensen in Diemen die anderen willen helpen. Diemenvoorelkaar.nl is het online platform voor vrijwillige hulp en sociale contacten.

"De sociale gevolgen van het coronavirus zijn enorm. Mensen zitten alleen. Anderen weten niet hoe ze aan eten moeten komen. Er zijn al veel initiatieven gestart om dit leed zoveel mogelijk te verzachten. Graag bundelen we deze initiatieven in één overzicht van vraag en aanbod, zodat we samen een sterke vuist kunnen maken", aldus Diemenvoorelkaar.

Boodschappen

"Zijn er bewoners bij jou op de afdeling die erg eenzaam zijn sinds de corona-maatregelen? Zijn er cliënten waarvan jij weet dat ze zitten te springen om hulp met boodschappen of koken? Zoek jij hulp voor je vader of moeder, een vriend(in) of kennis? Misschien woon je niet in de buurt of zijn er andere redenen waardoor jij niet kunt helpen. Of heb jij zelf juist hulp nodig? Plaats dan nu een oproep in de categorie 'coronahulp' namens diegene, jezelf of jouw organisatie zodat jouw vraag gematcht kan worden. https://www.diemenvoorelkaar.nl/coronahulp", aldus Diemenvoorelkaar.


Aanpassing van dienstverlening aan burgers

DIEMEN De gemeente heeft de dienstverlening aangepast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Er gelden sinds maandag nieuwe richtlijnen om een afspraak te maken voor de aanvraag van een nieuw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

Mensen met een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs met een geldigheidsdatum tot 30 april 2020 kunnen een afspraak maken om een nieuw document aan te vragen. Mensen met een document dat langer geldig is dan 30 april 2020 kunnen na 6 april 2020 een afspraak maken voor het aanvragen van een nieuw document.

Burgelijke stand

"Aangifte van geboorte en overlijden blijft mogelijk. Ook huwelijken blijven we uitvoeren, maar waar mogelijk kijken we of uitstel haalbaar is. Ondertrouw regelen we digitaal", aldus de gemeente.