Voorlopig geen voetbal op de velden van SV Diemen.
Voorlopig geen voetbal op de velden van SV Diemen. Foto: Trudy Kroese

De bal rolt niet meer; sport op slot

De maatregelen die door de regering zijn afgekondigd, hebben uiteraard ook grote invloed op de sport in Diemen.

DIEMEN Alle sportaccommodaties in het land zijn gesloten tot en met maandag 6 april. In Diemen geldt dat onder andere voor Sportpark De Diemen, Sporthal Diemen, Sportcentrum Wethouder F.B. Duran (inclusief het zwembad), het gymnastiekgebouw in de Schoolstraat en de tennisparken van tennisverenigingen ATVD en TVDZ. Ook de sportscholen zijn dicht.

De besturen en leden van de sportverenigingen in Diemen hebben volledig begrip voor het besluit van de regering. Toen de regering donderdagmiddag bekend maakte dat bijeenkomsten met meer dan honderd personen werden verboden wisten de besturen van de sportverenigingen meteen dat dit grote invloed zou hebben.

SV Diemen maakte donderdagmiddag al via de website en lokale media bekend dat de vereniging in navolging van het advies van de KNVB naast wedstrijden ook geen trainingen en andere evenementen op de club organiseert. SV Diemen is dus op slot gegaan. Veel sportverenigingen in Diemen lieten donderdag en vrijdag al weten hun activiteiten te staken. Dit gebeurde meestal na overleg van de sportbonden met NOC/NSF. Tennisverenigingen ATVD en TVDZ besloten beide zelf om hun openingstoernooien en overige activiteiten te schrappen. De nieuwe maatregelen die het kabinet zondagmiddag bekend maakte hebben tot gevolg dat alle sportcomplexen in Diemen gesloten zijn. Dit geldt ook voor de sportscholen in Diemen. Het betreft hier de sportscholen van grote ketens als Basic-Fit en de kleine sportscholen. Ook mogen er geen bootcamps meer worden gehouden.

Henk van der Weele, voorzitter van SV Diemen: "Iedereen heeft uiteraard begrip voor de maatregelen van de regering. De volksgezondheid staat voorop en sport is nu niet belangrijk. Er waren de afgelopen dagen trouwens wel mensen, vooral jongeren en kinderen, die op onze velden aan het voetballen waren."

Veel sportliefhebbers kiezen ervoor om te joggen in de bebouwde kom of door het groen in Diemen. Zondag werd er een jogger gezien die een mondkapje droeg.

Sporthallen zijn gesloten.