Coronavirus leidt tot sluitingen en schrappen activiteiten

DIEMEN De maatregelen die het kabinet heeft genomen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus hebben een grote impact op het leven in Diemen. De maatregelen gelden tot en met maandag 6 april.

De scholen en kinderopvangcentra zijn alleen open voor kinderen wiens ouders een vitaal beroep uitoefenen. De horeca is sinds zondag 18.00 uur gesloten. De sportaccommodaties, Theater de Omval, de buurthuizen, en de bibliotheek zijn eveneens dicht.

PCOB

De afdeling Diemen van ouderenbond PCOB heeft alle bijeenkomsten afgelast. De kinderboerderij is gesloten en de algemene ledenvergadering van de Historische Kring Diemen is geschrapt. De Historische Kring Diemen heeft ook alle activiteiten geschrapt.

Verder gaan de Landelijke Opschoondag op 21 maart en de landelijke compostdag op 28 maart niet door. EDOG Muzikaal Theater heeft de twee voorstellingen De 3 Musketiers die in april zouden plaatsvinden afgelast.

Gedenksteen

De onthulling van een denksteen bij het graf van Pieter Nieuwland op begraafplaats Rustoord is uitgesteld. De bijeenkomst zou op dinsdag 24 maart plaatsvinden.

Kerken

De kerken hebben hun activiteiten eveneens aangepast. De kerkdiensten in De Ontmoeting zijn tot en met 6 april afgelast. De diensten zijn te beluisteren via Studio DMN. De vieringen in de Sint Petrus' Bandenkerk zijn tot en met Pasen afgelast. De kerk dagelijks open van 12.00 tot 13.00 uur voor persoonlijk gebed of het branden van een kaarsje.