De schoonmaakactie.
De schoonmaakactie. Foto: Gerrit Alink

Leerlingen van Sint-Petrusschool ruimen zwerfafval op

DIEMEN Leerlingen van de Sint-Petrusschool hebben vorige week donderdagochtend op het schoolplein en op het Van Markenplantsoen zwerfaval verwijderd. Het betrof hier activiteiten in het kader van de Landelijke Opschoondag. Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg (GroenLinks) gaf uitleg.

De Landelijke Opschoondag zou op zaterdag 21 maart worden gehouden. Op het moment dat de leerlingen van de Sint-Petrusschool aan de slag gingen was het nog niet bekend dat de Landelijk Opschoondag niet doorgaat in verband met de maatregelen die zijn genomen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus. Omdat de Landelijke Opschoondag op een zaterdag zou plaatsvinden kozen veel scholen in Nederland een andere dag uit om aan het initiatief mee te doen. Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg bracht een bezoek aan de Sint-Petrusschool. Hij gaf aan de leerlingen van de groepen 7 en 8 uitleg over de Landelijke Opschoondag en vertelde over het belang van het opruimen van afval. De leerlingen mochten hem ook vragen stellen. Een aantal leerlingen vroeg naar zaken over het milieu en duurzaamheid. Duidelijk werd dat de leerlingen van de Sint-Petrusschool het belang inzien om het zwerfvuil van de straat te verwijderen. Ook zij maken zich zorgen over het milieu.

De leerlingen kregen daarna van de gemeente een prikker en vuilniszakken en gingen vol overtuiging aan de slag. De jongste leerlingen maakten het schoolplein en de directe omgeving van de school schoon, de oudere leerlingen gingen op en rond de speelplaats op het Van Markenplantsoen aan de slag.

Leerlingen van basisschool De Ark in Diemen-Zuid maakten vrijdag de buurt schoon.