Tijdens een repetitie van het koor.
Tijdens een repetitie van het koor.

Stanza dameskoor viert 40-jarig jubileum tijdens speciale mis

DIEMEN Het Stanza dameskoor van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden bestaat veertig jaar. Dit wordt op zondag 15 maart gevierd tijdens een speciale mis in de Sint Petrus' Bandenkerk. De mis begint om 10.30 uur.

De mis wordt voorgegaan door bisschop monseigneur Hendriks, en gezongen door het Stanza dameskoor.

Blij

Het bestuur van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden heeft bisschop Hendriks enige tijd geleden benaderd om voor te gaan tijdens de speciale mis van zondag. "De bisschop heeft aangegeven dit graag te willen doen. Wij zijn daar als parochie blij mee", aldus een bestuurslid.

1980

Het Stanza dameskoor werd in 1980 opgericht en telt een kleine veertig leden. De koorleden epeteren elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur in de Sint Petrus' Bandenkerk. De dames hebben veel plezier tijdens de wekelijkse repetities. Die worden altijd afgesloten met een rondje koffie en het uitwisselen van nieuwtjes. Aan het eind van het seizoen wordt er, als afsluiting van een jaar hard werken, een uitje, een etentje of een gezellige avond georganiseer Nellie Damman is dirigente van het koor en Jan Kloosterhuis organist.

Speciale vieringen

De dames studeren dan liederen in voor het begeleiden van onder andere eucharistievieringen.

Ook zingt het koor tijdens rouw- of trouwvieringen in de Sint Petrus' Bandenkerk. Het koor zingt ook regelmatig tijdens speciale vieringen zoals Kerstmis, Aswoensdag, Witte Donderdag en Allerzielen en op verzoek bij bepaalde gelegenheden.