Carry Tefsen staand achter een fruitautomaat in de grote zaal van DePastorie omgebouwd tot hotel-lobby.
Carry Tefsen staand achter een fruitautomaat in de grote zaal van DePastorie omgebouwd tot hotel-lobby.

Pastoorswoning als filmlocatie

DIEMEN Cora Bronkers en Allard Faas organiseren zondag 22 maart een filmmiddag in DePastorie aan de Hartveldseweg 24. De filmmiddag duurt van 16.00 tot 18.00 uur.

Bronkers en Faas zitten alweer drie jaar in de voormalige pastorie van Rooms-Katholieke parochie Sint Petrus' Banden. Naast hun eigen werk als fotograaf en filmmaker verhuren ze het pand ook aan anderen en organiseren ze er culturele activiteiten.

Korte film

Zo kwam vorig jaar regisseur Leendert Roosenbrand langs om een korte film te maken. Bronkers: "Het was echt een passieproject van hem en daarom hebben we daar graag aan meegewerkt."

DePastorie werd omgebouwd tot een hotel waar ze een week hebben gefilmd. Het resultaat is Aardbei, een zwarte komedie van twintig minuten met onder anderen Monic Hendricks (Penoza), Carry Tefsen en René van 't Hoff.
Faas: "De filmmiddag is voor iedereen die wel eens langs het pand loopt, lampen en vrachtwagens ziet staan en zich afvraagt wat daar nu binnen allemaal gebeurt."

Clips

De maker is aanwezig en beantwoordt vragen over zijn keuze voor de locatie. Ook worden er clips vertoond die er zijn opgenomen waaronder van Maan, Maaike Ouboter en Jeangu Macrooy die namens Nederland mee doet aan het Songfestival. Bronkers: Volgens mij wordt het echt een gezellige middag. Hoe leuk is het om een film te kijken en daarna zelf in het decor te kunnen rondlopen?”

Reserveren

De toegang tot dit bijzondere filmuitje is gratis. Er is echter een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen reserveren door een e-mail te sturen aan info@depastoriediemen.nl.