Enquête over toekomst Diemerscheg

DIEMEN Inwoners van Diemen kunnen nog tot 15 maart de enquête invullen over de toekomst van de Diemerscheg.

De Diemerscheg loopt van het Flevopark in Amsterdam tot aan de rivier Vecht in Muiden en Weesp. Middenin de Diemerscheg ligt het Diemerbos. Voor veel mensen is de Diemerscheg dé groene long van het gebied. De omliggende gemeenten, waaronder Diemen, hebben in samenwerking met diverse partijen ideeën ontwikkeld over de toekomst van de Diemerscheg. Het uitgangspunt is dat de Diemerscheg groen moet blijven. De enquête is te vinden op de website: www.amsterdam.nl/Diemerscheg.

Het startsein voor de enquête over de Diemerscheg is op 12 februari gegeven door: Jakob Wedemeijer, bestuurder van Amsterdam Zuidoost, samen met Riena Tienkamp (Staatsbosbeheer) en de wethouders Maarten Miner (Weesp), Matthijs Sikkes-van den Berg (Diemen) en Barbara Boudewijnse (Gooise Meren). De bestuurders van de vier gemeenten, die samenwerken met Staatsbosbeheer in de Stuurgroep Diemerscheg, hebben ideeën opgesteld voor de ontwikkeling van het groen en de recreatie. Bij het ontwikkelen van de ideeën zijn actieve burgerorganisaties, Groengebied Amstelland en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht geraadpleegd. Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg roept dan ook iedereen in Diemen op de enquête in te vullen en daarmee te reageren op de ideeën over de Diemerscheg.


Postzegels

Vervolg van voorpagina

Diana de Bruin uit Diemen schilderde deze intocht in 2008 naar een foto van S. de Boer uit 1945. De zegels zijn uitgegeven door De Zegelaars ter gelegenheid van de 75ste viering van de bevrijding. Met deze bijzondere uitgave kunnen mensen hun post versturen met een verwijzing naar dit 75ste jubileumjaar. De zegels zijn verkrijgbaar op een velletje van tien. Inwoners van Diemen kunnen de postzegels bestellen door per velletje 11 euro over te maken op rekeningnummer NL49 INGB 0002 4049 32 van ASV De Zegelaars. De postzegels worden dan thuisbezorgd. Het is ook mogelijk om de velletjes te kopen tijdens de club- of beursbijeenkomsten van De Zegelaars in De Schakel. Mensen van buiten Diemen dienen 13 euro per velletje over te maken.