Zondag 8 maart Zondagmiddag Podium in de Schakel.
Zondag 8 maart Zondagmiddag Podium in de Schakel.

Vrijdag 6 maart

Amsterdam van vroeger en nu

10:00 uur | De Schakel

Gerard Voortallen is een Amsterdammer in hart en nieren en een enthousiaste verhalenverteller. Hij neemt ons mee naar onze hoofdstad, een stad met een rijke historie waarover vele verhalen en anekdotes te vertellen zijn. De verhalen worden ondersteund met beeld en geluid. Informatie: 06-24528317.

Schilderen voor ouderen

13:30 uur | Zorgcentrum De Diem

In het Diemerontmoetingscentrum wordt wekelijks op vrijdag een workshop schilderen georganiseerd bij de dagbesteding, die speciaal gericht is op mensen met beginnende geheugenproblemen. Er ontstaat een creatie om trots op te zijn en plezier.

Zaterdag 7 maart

Zaterdicht

14:00 uur | OBA Diemen

Speel mee in deze literaire speeltuin van Katelijne Brouwer en Matthijs Laan, waar we afwisselend schrijven en voordragen over het thema 'Leugens'. Wil je voordragen uit eigen werk? Zelf optreden? Dan graag aanmelden via diemen@oba.nl.

O ja!

20:30 uur | Theater De Omval

Jan Rot neemt ons mee naar het einde van de vorige eeuw. Jaren ’90, dichtbij en toch alweer ver weg. De door Frits Spits gekroonde ‘koning van de Hertaling’ waagt zich aan hits van Nirvana en U2 tot die draak uit Titanic! Daarnaast zal hij natuurlijk eigen muzikale hoogtepunten en vrolijke verhalen uit die tijd ten gehore brengen.

Zondag 8 maart

Kerkdienst

10:00 uur | De Ontmoeting

Voorganger is ds. W.H. Brouwer van Diemen/ Duivendrecht. Tevens kinderdienst.

2e Zondag van de Vastentijd

10:30 uur | St. Petrus' Banden Kerk

Eucharistieviering met het Hagunnankoor. Voorganger is pater F. Mulders.

Zondagmiddag Podium

14:30 uur | De Schakel

Duo Carmen brengt bekende liedjes in het Nederlands, Frans, Spaans en Engels. Het belooft weer een gezellige middag te worden. De zaal gaat 30 min. van tevoren open. Entree € 4,-. Vol = vol.

Slammers

13:00 uur | Theater De Omval

In de vertoning van deze vrolijke documentaire als onderdeel van het Granate Festival volgen we vier hoofdpersonen in de Nederlandse slamscene op de voet. Vooraf zal Erik Jan Harmens, een van de hoofdpersonen van de documentaire, een voordracht doen en de vertoning wordt afgesloten met een nabespreking.

Dinsdag 10 maart

Boodschappenbus

12:00 uur | Centrum Diemen

Boodschappenbus voor ouderen, op woensdag van 12.00 tot 15.00 uur. Aanmelden bij De Diem op dinsdag, 020-6603300. Kosten € 1,50.

Honeyland

19:00 uur | Theater De Omval

Een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat.

Woensdag 11 maart

Sportmiddag

14:00 uur | Van Markenplantsoen

De Buurtsportcoaches staan klaar om allerlei sporten en spellen te doen. Deelname is gratis. Meer informatie: 06-37168976 of r.wit@welzijndiemen.nl.

Donderdag 12 maart

1917

13:00 uur en 19.00 uur |
Theater De Omval

Angstzweet gegarandeerd bij deze oorlogsthriller. Twee jonge soldaten worden in WOI op een onmogelijke missie gestuurd en Mendes filmt hun overlevingstocht. Entree € 8,50.

Vrijdag 13 maart

Musikaal cabaret

19:30 uur | Theater De Omval

Afscheidstournee: Basta! De allerlaatste show. Het is mooi geweest, Enge Buren begint aan het allerlaatste theaterseizoen, daarna is het voorgoed Basta!
Entree € 17,50.