Eerste zondagteam van SV Diemen stopt na dit seizoen

DIEMEN SV Diemen komt hoogstwaarschijnlijk in het seizoen 2020-2021 niet meer met het eerste team uit in de zondagcompetitie. Dit vertelt voorzitter Henk van der Weele.

Het eerste zondagteam van SV Diemen komt uit in de derde klasse C. Trainer Mark Steur vertrekt na dit seizoen bij SV Diemen. Van der Weele: "Een aantal spelers van de selectie heeft aangegeven na dit seizoen naar een andere vereniging te vertrekken. Andere spelers willen op een lager niveau gaan spelen of overwegen te stoppen. Het ziet er naar uit dat wij volgend seizoen geen representatieve selectie voor de zondag 1 kunnen samenstellen. Ons eerste zaterdagteam komt uit in de vierde klasse. Als het eerste zondagteam inderdaad stopt, willen wij een tweede zaterdagteam oprichten. Een aantal spelers van zondag 1 kan dan overstappen naar de zaterdagselectie."

Het amateurvoetbal op zondag staat bij veel verenigingen onder druk. "In tegenstelling tot vroeger is de zondag een gewone dag geworden. De winkels zijn open en veel mensen vinden het leuk om op zondag iets met het gezin te doen", licht Van der Weele toe. SV Zeeburg heeft onlangs aangegeven om met ingang van het seizoen 2020-2021 de wedstrijden en trainingen van de veldcompetitie af te werken op de accommodatie bij SV Diemen. Als het doorgaat komt er een handbalveld en beachhandbalveld op het terrein van SV Diemen. Het is de bedoeling dat die handbalwedstrijden vooral op zondag worden afgewerkt.


Dames Smashing '72 winnen twee duels

DIEMEN Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft twee overwinningen geboekt.

Er stond zaterdag een bijzondere wedstrijd op het programma. Het eerste damesteam en het tweede damesteam van Smashing '72 namen het tegen elkaar op. Dames 1 won met 4-0. Dinsdagavond won het eerste damesteam van Smashing '72 in de Wethouder Verheijhal in Amsterdam de uitwedstrijd tegen De Spuyt met 0-4.