'Levende boeken' in Huis van de Buurt 't Kruidvat

DIEMEN Bezoekers van Huis van de Buurt 't Kruidvat in aan de Ouderkerkerlaan 30 in Diemen-Zuid kunnen op zondag 8 maart een 'levend boek' lenen. Het event duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

In Huis van de Buurt 't Kruidvat wordt op zondag 8 maart een open huis gehouden vanwege Internationale Vrouwendag. Het Open Huis duurt van 14.00 tot 18.00 uur. Het betreft hier een activiteit die georganiseerd wordt door Stichting Welzijn Diemen (SWD). Naast 'levende boeken' zijn er nog meer programmaonderdelen. Er is van 14.00 tot 16.00 uur een creatieve workshop voor kinderen en van 16.00 tot 16.30 uur spreekt feminist Daryll Landbrug. De bijeenkomst wordt afgesloten met een hapje, drankje en dansje.

De 'levende boeken' zijn onderdeel van de Mensenbieb. Het zijn mensen die buiten de 'maatschappelijke norm' vallen met bijzondere verhalen. Zonder betaling kan de lezer, in een gesprek, het opmerkelijke verhaal leren kennen achter het boek en het label. Het assortiment van de Mensenbieb bestaat uit tien 'levende boeken' met verschillende onderwerpen. Bezoekers kunnen kiezen uit onderwerpen als: gevlucht zijn, islam & homoseksualiteit, autisme, dakloos worden, eetstoornissen en meer. De 'leestijd' bedraagt twintig minuten per boek. Iedereen is van harte welkom om het gesprek aan te gaan. Het volledige assortiment is te vinden op de website van de Mensenbieb (www.mensenbieb.nl). Daar kan ook een gesprek gereserveerd worden.

De Mensenbieb is een project dat in 2005 begon op Bevrijdingsfestival Assen. Het doel was het begrip tussen mensen te vergroten en vooroordelen weg te nemen. Dit is de eerste keer dat de Mensenbieb in Diemen is.

Voor meer informatie: welzijndiemen.nl.