Generation repeteert.
Generation repeteert. Foto: Trudy Kroese

Band Generation bouwt repertoire op

DIEMEN De popband Generation presenteerde zich tijdens het Open Podium vorige maand aan de inwoners van Diemen. Een nadere kennismaking met vijf muzikanten uit Diemen.

Generation bestaat uit zangeres Claudia Matser, de gitaristen Harry Velner en Jos Pouw, bassist Evert Kuiken en drummer Walter Mansveld. Zij repeteren elke woensdagavond in basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid, waar de Muziekschool Diemen een ruimte tot haar beschikking heeft. Sonya Vos van de Muziekschool Diemen begeleidt de band. De naam Generation verwijst naar de leeftijd van de bandleden. Zij zijn allemaal boven de vijftig. Tijdens de repetitieavonden wordt aan het repertoire geschaafd en zo nu en dan wordt een nieuw nummer geoefend. Matser: "Iedereen mag nummers inbrengen om te spelen, maar een voorwaarde is uiteraard dat ik het nummer kan zingen."
Deze avond speelt Generation vier nummers: Route 66 van The Rolling Stones, dat bekend is geworden door de uitvoering van Chuck Berry, Midnight Special van Creedence Clearwater Revival, Summertime van de legendarische Nederlandse bluesband Brainbox en het prachtige Dreams van Fleetwood Mac. Het is overigens de eerste keer dat Generation het nummer Route 66 speelt. Sonya Vos luistert scherp naar de verrichtingen van de muzikanten en geeft kritische aanwijzingen. Daarna wordt het nummer of een deel van het nummer opnieuw gespeeld. De vooruitgang is hoorbaar. De muzikanten stralen plezier uit. De leadzangeres zingt met overgave, Velner en Pouw spelen geconcentreerd, Kuiken is net als de meeste bassisten de rust zelve en Mansveld straalt achter het drumstel. Generation zal het repertoire de komende tijd verder uitbreiden en is af en toe beschikbaar voor optredens. De band is op zoek naar nieuwe muzikanten, vooral een toetsenist maar ook blazers zijn welkom. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de Muziekschool Diemen.