Albert Heijn op campus overvallen

DIEMEN Een gewapende man heeft zaterdag rond 16.00 uur de supermarkt van Albert Heijn op Our Campus in Diemen-Zuid overvallen. De dader heeft een onbekend geldbedrag buitgemaakt.

De politie beschikt over het signalement van de verdachte. Het gaat om een kleine getinte jongeman die op een witte omafiets reed. Het betreft een jongen van rond de 15/16 jaar oud. Getuigen of mensen die over meer informatie beschikken, kunnen contact opnemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Gedenksteen Pieter Nieuwland op Rustoord

DIEMEN Op begraafplaats Rustoord wordt dinsdag 24 maart om 15.00 uur een gedenksteen geplaatst bij het graf van Pieter Nieuwland. Hij was een beroemde natuurkundige in de 18de eeuw. Tevens dichter, filosoof en sterrenkundige.

Pieter Nieuwland werd op 5 november 1764 geboren in De Watergraafsmeer. Hij overleed op 14 november 1794. De Watergraafsmeer had toen nog geen begraafplaats. Pieter Nieuwland werd begraven op begraafplaats Rustoord in Diemen.

Artikel

Jo Haen van de Stichting Vrienden van de Watergraafsmeer heeft op de website van die stichting een artikel over deze bijzondere man geschreven. Zij schrijft dat op zijn graf een eenvoudig gedenkteken met het opschrift Natuur weenende om haar kind werd geplaatst.

Het graf werd het in 1833 'geschud' waarbij alle beenderen in de onderste kist werden geplaatst die er nu nog ligt. Later zijn hier anderen begraven, zodat Nieuwlands naam en de tekst niet meer op de steen voorkomen.

3