Sharon de Bruin en Boy Mulder van De BelastingBespaarders.
Sharon de Bruin en Boy Mulder van De BelastingBespaarders. Foto: Oscar Borghardt

Samen met De BelastingBespaarders
de belastingaangifte doen

DIEMEN De BelastingBespaarders helpt particulieren met het indienen van de jaarlijkse belastingaangifte.

door Astrid Maas

"Als je bijvoorbeeld een huis koopt of verkoopt, een schenking doet of een erfenis krijgt dan kan het handig zijn om je belastingzaken op de juiste manier te laten regelen", vertelt Boy Mulder. "Vanaf 1 maart tot 1 mei moet je de jaarlijkse belastingaangifte indienen bij de Belastingdienst. We richten ons voornamelijk op mensen die in een andere situatie zijn terecht gekomen doordat ze bijvoorbeeld vorig jaar of dit jaar een woning hebben gekocht of verkocht. Door de aankoop of verkoop wordt de aangifte complexer en krijg je te maken met hypotheekrenteaftrek, eigenwoningforfait en financieringskosten. Voor veel mensen is dit een onbekend terrein en we begrijpen heel goed dat ze daar hulp bij nodig hebben. We bieden een totaalpakket aan en regelen ook de teruggave van de kosten voor hypotheekadviseur en notaris. Die kosten zijn aftrekbaar, maar er zitten wel spelregels aan en wij regelen dat de belastingteruggave klopt. Als we de belastingaangifte klaar hebben, nodigen we de klant uit op ons kantoor om alles door te nemen en uit te leggen zodat de klant begrijpt wat er ingediend wordt. We zijn altijd heel persoonlijk en toegankelijk en vinden het belangrijk dat een klant de deur uitloopt met een goed gevoel. Kun je niet langskomen, dan kan het telefonisch besproken worden. We hebben ook klanten in het buitenland en dan hebben we contact via telefoon of videobellen."

Daarnaast doet De BelastingBespaarders ook erf- en schenkbelasting. "Als je een erfenis of schenking ontvangt, moet je dat aangeven bij de Belastingdienst. Ontvang je een erfenis of schenking boven de vrijgestelde grens dan moet je erf- of schenkingsbelasting betalen. Als je het niet goed regelt, kan het gebeuren dat je teveel betaald of dat je achteraf nog geld terug moet betalen aan de Belastingdienst. Het gaat dan om grote bedragen en dat wil je natuurlijk niet. Bij vragen of twijfels neem contact met ons op en dan gaan we samen in gesprek. We kunnen ook mensen helpen die al ouder zijn en behoefte hebben aan vermogensplanning. Zij kunnen dan bijvoorbeeld een schenking doen aan de kinderen zodat ze zo min mogelijk erfbelasting hoeven te betalen. Ons doel is om belastingen echt leuk te maken en daarom zijn we altijd open en eerlijk. We zijn dé specialist op het gebied van fiscaal advies. Als particulieren hulp nodig hebben bij de belastingaangifte kunnen ze altijd contact met ons opnemen."

De BelastingsBespaarders zit aan Muiderstraatweg 15B in Diemen, 020-217 01 20, info@belastingbespaarders.nl. Informatie staat op www.belastingbespaarders.nl.

De BelastingBespaarders zijn dé specialist op het gebied van fiscaal advies