Aanslag op eetzaak Döner House

DIEMEN Eetzaak Döner House aan het Diemerplein is in de nacht van zaterdag op zondag even na vier uur door onbekenden beschoten. Er is niemand gewond geraakt. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Onbekenden vuurden vier kogels op de zaak af. Een raam van Döner House werd daardoor beschadigd. De eigenaar laat weten dat er alleen materiële schade is aangericht. Hij heeft geen enkel idee wie de schoten heeft afgevuurd en wat de reden van het schietincident is. "Ik zit hier zeven jaar en heb met niemand problemen."

Camerabeelden

Het is de tweede keer in korte tijd dat een horecaondernemer aan het Diemerplein het slachtoffer is van een geweldsdelict. In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 februari werd bij Bammy's Wok een handgranaat naar binnengegooid. Het explosief ontplofte niet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de handgranaat toen verwijderd. De politie heeft naar aanleiding van het incident bij Bammy's Wok nog geen arrestaties verricht. Burgemeester Boog reageerde zondag onmiddellijk op het incident. Hij wees er op dat de politie uitgebreid onderzoek verricht waarbij ook camerabeelden worden onderzocht. Hij gaf ook aan dat tijdens het onderzoek ook het incident bij het naastgelegen pand wordt betrokken.

3