Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

De Zegelaars geeft bijzondere postzegel uit

DIEMEN De Diemense filatelieclub De Zegelaars geeft ter gelegenheid van de viering van '75 jaar Bevrijding en Vrijheid' een speciale postzegel uit van 'Vrij!', het schilderij van de Diemense kunstenares Diana de Bruin.

Zij schilderde in 2008 de intocht van de Canadese bevrijders op de Hartveldseweg in Diemen op 8 mei 1945 naar een foto van S. de Boer. Bij de viering van '70 jaar Bevrijding' in 2015 gaf De Zegelaars al een speciale postzegel met deze foto uit. Op de voorgrond zwaaien de inwoners van Diemen de Canadezen toe. Op de achtergrond is de Sint Petrus' Bandenkerk herkenbaar.

Met deze bijzondere uitgave kunnen mensen hun post versturen met een verwijzing naar dit 75ste jubileumjaar. De zegels zijn verkrijgbaar op een velletje van tien. Inwoners van Diemen kunnen de postzegels bestellen door per velletje 11 euro over te maken op rekeningnummer NL49 INGB 0002 4049 32 van ASV De Zegelaars. De postzegels worden dan thuisbezorgd. Het is ook mogelijk om de velletjes te kopen tijdens de club- of beursbijeenkomsten van De Zegelaars in De Schakel. Mensen van buiten Diemen dienen 13 euro per velletje over te maken.


Döner House

Vervolg van voorpagina

Boog: "Gelukkig was op dat moment niemand aanwezig. De impact van deze gebeurtenissen is groot. Er is iedereen veel aan gelegen om te achterhalen wie hier achter zit en waarom dit is gebeurd. De praktijk leert dat er verschillende aanleidingen kunnen zijn. Het is derhalve niet verstandig om daarover publiekelijk te speculeren."

"De laatste jaren is in ons land het aantal soortgelijke incidenten toegenomen, zeker in de Amsterdamse en Rotterdamse regio. Daarom is een specifiek onderzoek ingesteld in de politieregio Amsterdam-Amstelland naar beschietingen, het gooien van handgranaten en ander geweld en intimidatie richting ondernemers. Dit schietincident bevestigt maar weer hoe belangrijk het is om op verschillende manieren de zware, ondermijnende criminaliteit te bestrijden. Dat blijft dan ook prioriteit voor mij als burgemeester en alle veiligheidspartners die hiervoor samenwerken", aldus Boog.