Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.
Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.

Sportcentrum 'F.B. Duran' trekt steeds meer bezoekers


DIEMEN Sportcentrum Wethouder F.B. Duran trekt steeds meer bezoekers. Dit heeft uiteraard ook een positief effect op de inkomsten van het sportcentrum in Diemen-Zuid. Dit vertelt Jos Muller, manager Sportzaken van de gemeente Diemen.

Muller: "De omzet van het sportcentrum was in 2019 15 procent hoger dan in het jaar ervoor. Wij zien dat die positieve ontwikkeling doorzet. In januari van dit jaar was de omzet hoger dan in januari 2019. De toename van het aantal bezoekers is het gevolg van een aantal zaken: de groei van Diemen en de wijziging van de programmering die wij vorig jaar hebben doorgevoerd. Daarnaast kan er in een aantal zwembaden in de regio steeds minder recreatief worden gezwommen."

Alle doelgroepen

De gemeente Diemen is de laatste jaren enorm gegroeid. Vooral door de oplevering van woningen in de nieuwbouwwijken Plantage de Sniep en Holland Park is het aantal inwoners aanzienlijk toegenomen. Het aantal inwoners van Diemen zal in de nabije toekomst alleen maar verder stijgen. Muller: "Wij merken dat alle doelgroepen in Diemen ons weten te vinden. Ik denk daarbij aan de bewoners van de nieuwbouwwijken, maar ook aan de studenten die op de campus wonen. Er komen hier steeds meer studenten om te zwemmen. Daarnaast zien wij ook steeds meer groepen vrienden die hier komen om bijvoorbeeld te zaalvoetballen. Het gaat daarbij niet alleen om mensen uit Diemen, maar ook om inwoners van Amsterdam."

Het programma van het sportcentrum is vorig jaar aangepast. "Wij hebben de tijden waarop recreatief kan worden gezwommen verruimd. Om een voorbeeld te geven: als er zwemlessen voor het A-diploma worden gegeven, bleven er in het verleden een aantal banen in het zwembad leeg. Nu kunnen die banen worden gebruikt voor recreatief zwemmen. Het gevolg is dat mensen nu ook aan het einde van de middag recreatief kunnen zwemmen. Zij kunnen dan meteen na hun werk gaan zwemmen en hoeven niet te wachten tot bijvoorbeeld 20.00 uur."
Het wekelijkse discozwemmen is een groot succes. Kinderen en jongeren tot 13 jaar kunnen elke vrijdagavond meedoen aan discozwemmen. Deze activiteit trekt heel veel bezoekers. Muller: "Soms staat het discozwemmen in het teken van een thema, zoals Halloween of een schuimparty. Een nieuw thema bij het discozwemmen is dit jaar voorjaarszwemmen."


Het wekelijkse discozwemmen voor jeugd is enorm in trek