De ploeg van SV Zeeburg.
De ploeg van SV Zeeburg. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg hervat zondag competitie

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg hervat de competitie op zondag 1 maart met een thuiswedstrijd tegen WPK/Westlandia. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 13.25 uur. SV Zeeburg is koploper in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie.

Voor het seizoen 2019-2020 veranderde veel bij het eerste damesteam van SV Zeeburg. De Bulgaar Aleydin Aliev werd trainer/coach van het team. Hij tekende afgelopen zomer een contract voor drie seizoenen. Dionne Tool is assistent van Aliev. Tool was vorig seizoen ook een van de assistenten van de toenmalige trainer/coach Doug van Leeuwen. Zij maakte in het verleden deel uit van het eerste damesteam.

Indrukwekkende serie

SV Zeeburg maakt een uitstekend seizoen door. Het seizoen begon aanvankelijk slecht. De handbalploeg uit Diemen moest wennen aan de nieuwe speelwijze en er moesten diverse nieuwe speelsters worden ingepast. SV Zeeburg verloor de eerste twee competitieduels: thuis van US en uit van Cometas. Daarna zette de ploeg een indrukwekkende serie neer. Er werd veertien keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld.

SV Zeeburg is koploper in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. De ploeg heeft na zeventien duels 29 punten. De nummer twee Cometas heeft 25 punten, maar kwam pas zestien keer in actie. Het duel Aalsmeer-Cometas werd enkele weken geleden afgelast in verband met de storm Ciara. De verwachting is dat Cometas het inhaalduel dat op 10 maart wordt gespeeld zal winnen, want Aalsmeer staat op de laatste plaats van de ranglijst.

De overige concurrenten die het SV Zeeburg nog lastig kunnen maken zijn: Tornado (24 punten), US (23 punten) en Westfrieland/SEW (22 punten). Die drie ploegen kwamen net als SV Zeeburg zeventien keer in actie.