Wethouder en raadsleden voeren gesprekken over klimaat

DIEMEN Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg (GroenLinks) en de gemeenteraadsleden Sofie Kuilman (PvdA), Rick Poelwijk (D66) en Leo Smits (Onafhankelijke Partij Diemen) gaan zaterdag 29 februari met inwoners van Diemen in gesprek over klimaatverandering.

Ze verzamelen om 11.00 uur bij de Diemer Apotheek op het Diemerplein. Daarna voeren zij tot 12.00 uur gesprekken in de hal bij Albert Heijn in winkelcentrum Diemerplein.

In het kader van Actie Klimaat van Milieudefensie worden op veel plaatsen in Nederland gesproken met gewone Nederlanders. Een groep vrijwilligers uit Diemen gaat bijna wekelijks in gesprek met inwoners van Diemen. Huis-aan-huis of op straat. Dat zijn vaak goede gesprekken. Zaterdag gaan de wethouder en drie raadsleden mee.


Jongerenraad: enquête over wonen

DIEMEN De jongerenraad van Diemen start met een jongerenpanel. Via het jongerenpanel zullen enkele keren per jaar vragenlijsten verstuurd worden die bedoeld zijn voor alle Diemenaren tussen de 15 en 25 jaar.

Met de informatie uit de vragenlijsten wil de jongerenraad adviezen gaan uitbrengen aan de gemeenteraad. Het onderwerp van de eerste vragenlijst is wonen. De landelijke druk op de woningmarkt treft jonge woningzoekenden misschien wel het hardst van alle groepen. Niet alleen studenten, maar ook jongeren die hun eerste echte huis zoeken zijn de dupe van het tekort aan betaalbare woningen. De jongerenraad is benieuwd naar wat jongeren in Diemen het meeste nodig hebben. Alle 15 tot 24-jarigen in Diemen krijgen een brief over het jongerenpanel. Aanmelden en deelnemen kan ook via jongerenvandiemen.nl. De vragenlijst blijft beschikbaar tot 8 maart.

De jongerenraad kan altijd versterking gebruiken. Geïnteresseerden zijn op 2 maart welkom op een inloopavond in Grand Café Blauw in Theater de Omval. De aanvang is om 20.00 uur.