Voetgangers en fietsers steken Weespertrekvaart over.
Voetgangers en fietsers steken Weespertrekvaart over. Foto: Trudy Kroese

Voetgangers en fietsers tevreden met tijdelijke bruggetjes

DIEMEN De Diemerbrug is tot en met 8 maart afgesloten in verband met werkzaamheden aan de Diemerbrug en een deel van het kruispunt voor de brug. Voetgangers en fietsers die de Weespertrekvaart willen oversteken kunnen gebruik maken van twee tijdelijke bruggetjes.

Tijdens eerdere werkzaamheden waarbij de Diemerbrug was afgesloten moesten voetgangers en fietsers nog omlopen of omfietsen en gebruik maken van de Venserbrug. Dit leidde tot de nodige klachten. Dit keer heeft de gemeente ervoor gekozen om voetgangers en fietsers tegemoet te komen en is met een oplossing op maat gekomen.

Positief

De twee bruggetjes zijn in de nacht van zondag op maandag aangelegd en sinds dinsdagochtend vroeg in gebruik. De reacties van voetgangers en fietsers zijn positief. "Ik ben blij met deze bruggetjes, want tijdens eerdere werkzaamheden aan de Diemerbrug moest ik een heel stuk omfietsen", aldus een bewoonster van Diemen-Zuid, die over een van de bruggetjes is komen fietsen. "Ik hoop dat er meteen iets aan de stoplichten op het kruispunt wordt gedaan, want als je als fietser of voetganger wilt oversteken moet je altijd lang wachten."

Alternatieve route

We vragen meer fietsers en voetgangers naar hun reactie. Allen zijn blij met de twee bruggetjes. Opvallend is dat enkele automobilisten die over de Muiderstraatweg rijden en zien dan het kruispunt voor verkeer dat in de richting van Amsterdam rijdt is afgesloten toch moeten nadenken over hoe zij Diemen kunnen verlaten. Het is vrij simpel: via de Ouddiemerlaan, het Wilhelminaplantsoen en de Arent Krijtsstraat rijden.