De bibliotheek.
De bibliotheek. Foto: Oscar Borghardt

Bibliotheek organiseert fotowedstrijd en expositie

DIEMEN Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Er worden in Diemen veel activiteiten georganiseerd om dit heugelijke feit te vieren. De openbare bibliotheek organiseert een fotowedstrijd en expositie.

De expositie kan vanaf 16 mei in de openbare bibliotheek worden bezocht. Het bijzondere van deze expositie is dat deze niet alleen vóór, maar ook dóór Diemenaren wordt gemaakt. Tijdens deze expositie zijn namelijk de mooiste inzendingen van de fotowedstrijd '75 jaar Vrijheid in Diemen' te bewonderen. Inwoners van Diemen kunnen een foto insturen die duidelijk maakt wat 75 jaar vrijheid voor hen betekent. Het gaat om een wedstrijden waar mensen van elke leeftijd aan kunnen meedoen. Uit de inzendingen wordt door de jury per categorie een winnaar gekozen.

Spelregels

Deelnemers kunnen tot en met 31 maart een foto insturen met een korte toelichting van wat voor hem of haar vrijheid betekent of symboliseert. Er gelden diverse spelregels voor deelname aan de fotowedstrijd. De foto moet door de inzender zelf zijn gemaakt. Elke deelnemer moet in Diemen wonen en kan slechts één foto insturen. De deelnemer doet mee in een van de volgende categorieën: Jeugd (tot en met 12 jaar), Jongeren (13 tot en met 25 jaar) of volwassenen (vanaf 26 jaar). Belangrijk: de foto dient te worden ingestuurd als fotobestand: jpg, jpeg of png van minimaal 2Mb en 300 dpi. Het moet om een liggende foto gaan die scherp is en niet is bewerkt. Uiteraard dienen de naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer bij de inzending te worden vermeld. Door inzending geeft de deelnemer toestemming aan de OBA om de foto's op de website en in andere publicaties, zoals DiemerNieuws te plaatsen. Inzendingen kunnen worden gestuurd naar diemen@oba.nl o.v.v. Fotowedstrijd.