Tram 19 rijdt bijna vijf weken niet in Diemen

DIEMEN Tram 19 rijdt van dinsdag 25 februari tot en met zondag 30 maart niet in Diemen. Daarnaast is het kruispunt bij de Diemerbrug van dinsdag 25 februari tot en met zondag 8 maart tussen het centrum van Diemen en Diemen-Zuid afgesloten.

Er wordt van 25 februari tot en met 8 maart gewerkt op het kruispunt van de Hartveldseweg. Ook wordt het brugdek van de Diemerbrug vervangen. Als gevolg hiervan is de Diemerbrug afgesloten voor al het verkeer.

Om het ongemak voor fietsers en voetgangers in de periode dat de Diemerbrug is afgesloten te beperken, worden twee tijdelijke bruggetjes over de Weespertrekvaart aangelegd. Het overige verkeer wordt omgeleid. Het verkeer dat over de tijdelijke rijbaan op de Harteveldseweg rijdt kan wel over het kruispunt rijden en doorrijden naar de Muiderstraatweg.

In de nacht van zondag 23 op maandag 24 februari worden er naast de Diemerbrug twee tijdelijke bruggetjes voor fietsers en voetgangers aangelegd. De bruggetjes komen in het verlengde van de Ouddiemerlaan te liggen. De twee bruggetjes worden in de nacht van zondag 8 op maandag 9 maart weer verwijderd.

Bus 44 wordt van dinsdag 25 februari tot met zondag 8 maart omgeleid. De bus die uit Diemen-Noord komt, stopt bij de halte op het Wilhelminaplantsoen en rijdt vervolgens via de Arent Krijtsstraat en de Venserbrug naar Diemen-Zuid. Bus 44 in de richting van Diemen-Noord slaat na de Venserbrug rechtsaf, rijdt de tijdelijke rijbaan op de Hartveldseweg op en rijdt vervolgens de vaste route. Nachtbus N87 volgt in beide richtingen een deel van dezelfde omleidingen als bus 44. De nachtbus in de richting van het Centraal Station slaat na de Venserbrug linksaf en rijdt naar de Middenweg. Er komen in beide richtingen tijdelijke bushaltes in Diemen-Zuid, vlak bij de Venserbug. De bussen stoppen niet bij de haltes bij Beukenhorst.