Afbeelding

Amber van der Meij

Beachhandbalster, woont achttien jaar in Diemen

Je bent in januari Sportvrouw van het Jaar geworden tijdens Kunst in Sport.
"Ik had het niet verwacht, omdat ik vorig jaar de prijs ook heb gewonnen. Ik had verwacht dat de prijs dit jaar naar iemand anders zou gaan. Ik heb de prijs gekregen, omdat we vorig jaar derde zijn geworden tijdens het Europees kampioenschap."

Waar speel je beachhandbal?
"Ik speel bij Amsterdam Beach Handbal. Wij beginnen in maart weer met de training. In mei beginnen de toernooien. Wij moeten ons als vereniging tijdens die toernooien zien te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap. Als Nederlands team hebben wij ons geplaatst voor het wereldkampioenschap. Dat wordt van 30 juni tot en met 5 juli in Italië gehouden. Ik hoop uiteraard dat ik word geselecteerd."

Je speelt ook 'gewoon' handbal?
"Ik speelde in het verleden voor SV Zeeburg. Nu speel ik in dames 1 van Westsite in Amsterdam-West. Wij spelen in de eerste divisie."

Wat doe je verder?
"Ik doe een MBO-opleiding: de VeVa, Veiligheid & Vakmanschap. Als je die opleiding hebt afgerond kun je bijvoorbeeld het leger in."

Heb je tijd om uit te gaan?
"Ja hoor, maar niet de avond voor de wedstrijd. Wij spelen op zaterdagavond. Na de wedstrijd ga ik regelmatig uit, naar feesten of een café. Ik kom graag in Jantjes Verjaardag in Amsterdam."

Wat is je beste eigenschap?
"Ik kan goed samenwerken in een team, ben een doorzetter en kan goed incasseren."

En je slechtste eigenschap?
"Ik ben ongeduldig en kan niet tegen mijn verlies."