Het Diemerbos.
Het Diemerbos. Foto: Trudy Kroese

Organisatie had geen andere keuze: DiemerCross afgelast

DIEMEN De organisatie van de DiemerCross nam zondagochtend het besluit om de Diemer Cross af te gelasten. De organisatie had geen andere keuze.

De organisatie bestond uit atletiekvereniging AV'23, de gemeente Diemen en Scouting Diemen. Hoewel de weerberichten eind vorige week weinig goeds beloofden, was er goede hoop dat het hardloopevenement door kon gaan.

Onverantwoord

De organisatie overlegde vrijdag en zaterdag. Tijdens het laatste overleg werd afgesproken om zondagochtend vroeg een besluit te nemen. De organisatie kwam zondag rond 08.30 uur tot de conclusie dat het laten doorgaan van de DiemerCross onverantwoord was. Het Diemerbos werd geteisterd door een harde wind. De organisatie wilde niet het risico lopen dat deelnemers, vrijwilligers of toeschouwers zouden worden getroffen door vallende takken of omvallende bomen. Met pijn in het hart werd besloten het atletiekevenement te schrappen.
Dit betekent dat de DiemerCross dit jaar niet wordt gehouden. Het organiseren van een dergelijk evenement kost veel tijd en vergt veel en intensief overleg met allerlei betrokken partijen. Het is niet mogelijk om de DiemerCross later in dit voorjaar op de agenda te plaatsen. Maar volgend jaar wordt de Diemer Cross wel gehouden.

Leger des Heils

Scouting Diemen en de organisatie hebben een goede bestemming gevonden voor het eten dat niet kon worden verkocht.
"We konden het niet afgeven bij de Voedselbank Diemen, want die verstrekt alleen op vrijdag voedselpakketten. We hebben de soep en een aantal broodjes geschonken aan het Leger des Heils in Amsterdam-Zuidoost", laat Aschwin van Wel, voorzitter van Scouting Diemen, weten.