Het huidige clubgebouw en de velden van SV Zeeburg.
Het huidige clubgebouw en de velden van SV Zeeburg.

SV Zeeburg verhuist mogelijk naar Sportpark De Diemen


Handbalvereniging SV Zeeburg en voetbalclub SV Diemen houden verkennende gesprekken over een mogelijke verhuizing van de handbalvereniging naar de accommodatie van SV Diemen op Sportpark De Diemen.

DIEMEN SV Zeeburg beschikt momenteel nog over een clubgebouw en twee handbalvelden op de Prins Bernhardlaan 6, vlak naast Sporthal Diemen.

Naar verwachting begint in 2021 de bouw van de nieuwe sporthal, die verbonden wordt met Sporthal Diemen. Het gevolg hiervan is dat het clubgebouw van SV Zeeburg en een van de twee handbalvelden verdwijnen. Het resterende veld wordt dan ingesloten door de sporthallen, basisschool De Nieuwe Kring en de sportschool Basic Fit.

Rob van Dijk, voorzitter van SV Zeeburg: "Wij voeren als bestuur verkennende gesprekken met het bestuur van SV Diemen over de aanleg van een handbalveld en een beachhandbalveld naast het clubgebouw van SV Diemen. Daar is ruimte voor. Als het plan doorgaat om op de accommodatie van TIW-Survivors twee hockeyvelden en een extra veld voor SV Diemen aan te leggen blijft er ook ruimte over voor een handbalveld en een beachhandbalveld. De huidige locatie van SV Zeeburg, tussen de gebouwen, is qua sportbeleving niet een heel sfeervolle plek. De locatie op het sportpark van SV Diemen biedt ons veel meer sportbeleving en gezelligheid rondom de wedstrijden. Daarnaast passen de culturen zeer goed bij elkaar, er is al veel verbondenheid tussen beide verenigingen. Ook qua samenwerking zie ik veel positieve mogelijkheden, mede ondersteund door de gelijkgestemde visie van de besturen van beide verenigingen. Het handbal in Nederland ontwikkelt zich de laatste jaren steeds meer tot zaalsport en beachhandbal is een snelgroeiende sport. Met de nieuwe sporthal, een buitenveld en een beachhandbalveld zouden we kunnen aansluiten op deze ontwikkelingen. We kunnen dan aantrekkelijke sporten blijven aanbieden aan de inwoners van Diemen en omstreken."|
Het eerste damesteam van SV Zeeburg komt alleen nog maar uit in de zaalcompetitie. De zaalteams van SV Zeeburg blijven in de toekomst trainen en spelen in Sporthal Diemen en de nieuwe sporthal. Maar als de samenwerking tussen SV Zeeburg en SV Diemen doorgaat kunnen de teams van SV Zeeburg die in competitie op het veld uitkomen en de beachhandballers gebruik maken van de velden op Sportpark De Diemen. SV Zeeburg zal gebruik gaan maken van het clubgebouw van SV Diemen.

Henk van der Weele, voorzitter van SV Diemen: "SV Diemen streeft naar een zo groot mogelijke samenwerking met verenigingen, organisaties en bedrijven binnen Diemen. De gesprekken met SV Zeeburg vallen binnen dit streven. Daarbij komt het dna van beide verenigingen mooi overeen. Wij vullen elkaar goed aan en ik zie dan ook geen grote problemen wat betreft de samenwerking. Wie weet zijn we over een paar jaar gewoon een omni-vereniging. Als voorzitter van SV Diemen denk ik dat ons sportpark de 'buitensporthub' van de gemeente Diemen kan worden. De verhuizing van SV Zeeburg naar het sportpark en de komst van HC Diemen wijzen al in die richting. Een mooi streven zou zijn als in de toekomst het sportpark zo georganiseerd kan worden dat alle clubs gebruik kunnen maken van één mooi, groot, modern en duurzaam clubgebouw."