De tijdelijke rijbaan op de Hartveldseweg.
De tijdelijke rijbaan op de Hartveldseweg. Foto: Trudy Kroese

Verkeer richting De Sniep rijdt over tijdelijk rijbaan

De tijdelijk rijbaan op de Hartveldseweg is maandag in gebruik genomen. Automobilisten kunnen tot half mei over de weg rijden.


DIEMEN De tijdelijke rijbaan is aangelegd om werkzaamheden voor de Oost-West As tussen de Arent Krijtsstraat en de Burgemeester Bickerstraat mogelijk te maken.

Automobilisten in de richting van De Sniep kunnen gebruikmaken van de tijdelijke rijbaan. Automobilisten, bromfietsers en fietsers die in de richting van Amsterdam rijden kunnen sinds maandag geen gebruikmaken van de Hartveldseweg tussen de Burgemeester Bickerstraat en de Arent Krijtsstraat en worden omgeleid. Automobilisten die vanaf De Sniep komen worden via verkeersborden bij de kinderboerderij gewezen op een omleiding via de Prins Bernhardlaan, de Prinses Beatrixlaan, het Wilhelminaplantsoen en de Arent Krijtsstraat. De Muiderstraatweg is open voor bestemmingsverkeer. Het is overigens niet verboden om via de Muidertraatweg naar de Ouddiemerlaan te rijden, maar de gemeente adviseert automobilisten gebruik te maken van de omleiding. De zijstraten van de Hartveldseweg tussen de Burgemeester Bickerstraat en de Arent Krijtsstraat zijn afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer kan in die die straten in twee richtingen rijden. Dit zorgt ervoor dat zaken zoals Café Mell, de haringkar en bloemenzaak Mooi! By Rick bereikbaar zijn. De werkzaamheden voor de Oost-West As zijn in volle gang. Het GVB vervangt de tramrails, spanmasten en de bovenleiding. Daarnaast worden er nieuwe rijbanen, fiets- en voetpaden aangelegd. Ook wordt de riolering vervangen. Tevens worden nieuwe bomen en vaste planten geplant. De gemeente laat weten dat er zoveel mogelijk rekening met de omwonenden wordt gehouden, maar waarschuwt dat het verwijderen van de oude rijbanen en tramrails geluidsoverlast oplevert.




Er wordt hard gewerkt.