Het team van De Meeuwen.
Het team van De Meeuwen. Foto: De Meeuwen.

Dames De Meeuwen winnen

DIEMEN Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen De Otters met 8-6 gewonnen.

De Meeuwen begon sterk en vastberaden aan de wedstrijd. Na prachtige doelpunten van Jannie Spijker en nieuwkomer Wendy Kuiper stond de thuisploeg al snel op een 2-1 voorsprong. In de laatste seconde van de eerste periode scoorde Floor Hermans met een prachtige boogbal: 3-1. In de tweede periode wist De Otters terug te komen tot 3-3. Suzanne Portegijs maakte 4-3, waarna De Otters opnieuw langszij kwamen. In de derde periode bepaalden Jannie Spijker, Madelon Geurts en opnieuw Floor Hermans de stand op 7-4. Een penalty van De Otters werd gestopt door keepster Sanne Winchester. Erg spannend werd het daarna niet meer. De Meeuwen won uiteindelijk met 8-6.

Eerste plaats

De Meeuwen staat na de overwinning op De Otters op de eerste plaats van de tweede klasse A. De Meeuwen heeft 34 punten. ZV De Zaan, ZPC Amersfoort en De Otters hebben 33 punten. De ploeg uit Diemen kwam veertien keer in actie, ZV De Zaan pas dertien keer. ZPC Amersfoort en De Otters speelden al vijftien duels.

Het eerste herenteam van De Meeuwen speelde eveneens tegen De Otters. Die wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 7-7. De twee teams van De Meeuwen spelen de komende weken geen competitieduels. Het eerste damesteam van De Meeuwen hervat de competitie op zaterdag 7 maart met een thuisduel tegen VZC. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 21.35 uur. Het eerste herenteam van De Meeuwen speelt op 7 maart een thuiswedstrijd tegen De Waterwolf. Die wedstrijd begint om 18.50 uur.