Opnieuw zege SV Zeeburg

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Westfriesland/SEW met 23-27 gewonnen. SV Zeeburg blijft na deze overwinning koploper in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie.

SV Zeeburg wist dat het een lastig duel zou worden tegen de ervaren thuisploeg. SV Zeeburg nam een 1-4 voorsprong. Bij rust leidden de bezoeksters uit Diemen met 10-12. In de tweede helft speelde SV Zeeburg minder goed. De thuisclub wist hiervan te profiteren en kwam sterk terug. Drie minuten voor tijd stond het 22-23 in het voordeel van de ploeg uit Diemen. De speelsters van SV Zeeburg wisten dat ze moesten vechten om de zege veilig te stellen. In de laatste drie minuten wist de ploeg nog vier keer te scoren en de eindstand op 23-27 te bepalen.

Fysiek duel

Het duel tussen Westfriesland/SEW en SV Zeeburg was fysiek. De scheidsrechter deelde veel gele kaarten, tijdstraffen en penalty's uit. De thuisclub kreeg maar liefst negen penalty's, waarvan keepster Annick van der Mark van SV Zeeburg er vier wist te stoppen. SV Zeeburg kreeg vier penalty's, die alle werden benut.

SV Zeeburg heeft na de overwinning van zaterdagavond 29 punten uit negentien duels. De voorsprong op nummer twee Cometas bedraagt vier punten. Cometas kwam afgelopen weekeinde niet in actie. De wedstrijd Aalsmeer-Cometas werd door de handbalbond afgelast vanwege de storm Ciara.

Geen programma

Er is de komende weken geen programma in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. SV Zeeburg speelt op zondag 1 maart thuis tegen WPK/Westlandia. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 13.25 uur.

Winst dames Smashing '72

DIEMEN Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft de thuiswedstrijd tegen KVA met 4-0 gewonnen. Het eerste herenteam van de volleybalvereniging uit Diemen verloor voor eigen publiek met 1-3 van Madjoe.

Het eerste damesteam van Smashing '72 staat op de vierde plaats van de eerste klasse C. Het eerste herenteam staat negende op de ranglijst van de promotieklasse A.