College: open de busbaan Diemen-Zuid

DIEMEN Het college van B en W is er voorstander van dat de busbaan in Diemen-Zuid opengaat voor auto's. Dit staat in een voorontwerpbestemmingsplan van het college van B en W. Er zal een maximumsnelheid van 30 km/u gelden. De ligging van de weg wordt op een aantal plekken aangepast.

Het openstellen van de busbaan is al jaren een bron van discussie. Het college is van mening dat dit zal leiden tot een betere doorstroming van het centrum naar Holland Park, de sociale veiligheid wordt verbeterd door de combinatie van langzaam verkeer naast de opengestelde busbaan en een betere verdeling van autoverkeer over de wijken in Diemen-Zuid. Veel automobilisten zullen dan niet meer door de woonwijken rijden, terwijl verkeer met bestemming Amsterdam voor de Venserbrug in plaats van de Diemerbrug zal kiezen.

Zienswijzen

Wethouder Scholten van Verkeer: "Het betreft hier een voorontwerp. Iedereen kan gedurende zes weken na publicatie een reactie geven. Begin maart wordt een inloopavond gehouden. Het college van B en W maakt daarna een definitief ontwerpbestemmingsplan. Iedereen kan hierop een zienswijze indienen. Na die periode neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan. Bij die besluitvorming worden alle zienswijzen meegewogen. Ik verwacht dat dit nog voor de zomer zal gebeuren."

Nadat het bestemmingsplan is vastgesteld wordt met de wijkbewoners overlegd over het inrichtingsplan.


School's Cool zoekt vrijwilligers

DIEMEN School's Cool, een vrijwilligersorganisatie die kwetsbare leerlingen helpt met ondersteuning bij hun onderwijs en persoonlijke ontwikkeling, is op zoek naar vrijwilligers.

Een vrijwillige mentor komt gedurende een jaar wekelijks bij een leerling een uur thuis. Er is behoefte aan steun voor leerlingen uit Diemen.

Voor meer informatie: https://schoolscoolamsterdam.nl/. Hierop is ook het aanmeldformulier voor mentoren te vinden.