Tijdens de DiemerCross in 2019 was het mooi weer.
Tijdens de DiemerCross in 2019 was het mooi weer. Foto: Trudy Kroese

Deelnemers DiemerCross wacht zondag een drassig parcours

De negende editie van de DiemerCross wordt zondag 16 februari in het Diemerbos gehouden. De deelnemers wacht een zwaar parcours.


DIEMEN De DiemerCross wordt ook dit jaar georganiseerd door de atletiekvereniging AV'23 uit de Watergraafsmeer. De vereniging telt veel leden uit Diemen. De gemeente Diemen, Scouting Diemen, dweilorkest De Neuteblazers, Staatsbosbeheer en Jumbo verlenen medewerking aan het evenement.

De DiemerCross is een hardloopevenement voor doorzetters. Het parcours is elk jaar loodzwaar. De elementen zijn van grote invloed op de zwaarte van het parcours. Cindy Teeven van AV'23 is een van de organisatoren: "Ik verwacht dat het een uitdagend parcours gaat worden vanwege de flinke regenbuien die afgelopen dagen zijn gevallen en waarschijnlijk ook nog gaan vallen. Daardoor is het bos extra drassig en zullen er zeker stukken tussen zitten waar je als deelnemer de modder moet trotseren. Dat maakt de DiemerCross ook zo leuk: het is ieder jaar weer een verrassing wat het weer doet en wat dat met het parcours zal doen. Afgelopen jaar hadden we stralend mooi weer met een relatief hoge temperatuur voor de tijd van het jaar. Het parcours was toen ook wat 'droger' en minder drassig. Gezien de weersverwachtingen zal het dit jaar wel anders zijn."
De start van de DiemerCross is bij De Blokhut van Scouting Diemen, vlak bij de ingang van het Diemerbos aan de Muiderstraatweg. Deelnemers kunnen zich omkleden in De Blokhut. Leden van Scouting Diemen verkopen zondag drankjes, broodjes en soep.

Finale

Voor kinderen tot en met 8 jaar is er een jeugdcross over 700 meter, terwijl kinderen tot en met 12 jaar kunnen meedoen aan de wedstrijd over 1.850 meter. Oudere deelnemers kunnen kiezen uit de Stammercross over 4.900 meter, met speciale prijzen voor junioren tot en met 18 jaar, en de Veeneikcross over 9.500 meter, met speciale prijzen voor masters van 50+. De DiemerCross is dit jaar weer de finale van het Mokums Cross Circuit, dat verder bestaat uit de KAV Holland Cross (3 november 2019), de Boscross van Phanos (15 december 2019) en de Gaasperplascross van AV Feniks (12 januari).

Inschrijven

Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken geeft het startschot van de verschillende wedstrijden. Het startpistool wordt geleverd door Guus Piƫrlot, voorzitter van Hondensportvereniging Diemen. Deelnemers kunnen zich tot en met vrijdag 14 februari inschrijven via de website: https://inschrijven.nl/form/2020021601107-nl. Zij kunnen zich zondag ook voor aanvang van de wedstrijden inschrijven. Meer informatie over de DiemerCross is te vinden op de website Diemercross.nl.

'Ik verwacht dat het een uitdagend parcours gaat worden'





Drukte bij De Blokhut van Scouting Diemen.