Afbeelding
Foto:

John van Cleef

Geniet van zijn pensioen en
woont 12 jaar in Diemen.



Wat heb je voor werk gedaan?
"Ik heb diverse functies uitgeoefend. Mijn laatste werk was ons eigen administratiekantoor. Dat hebben mijn vrouw en ik nog steeds. Hoewel mijn vrouw ook met pensioen is, doet zij negentig procent van het werk."

Wat zijn je hobby's?
"Ik doe veel vrijwilligerswerk. In het verleden heb ik mij als vrijwilliger ingezet voor de Vereniging voor Paardrijden voor Gehandicapten bij de manege Alexanderhoeve in Amsterdam-Zuidoost. Ik ben ook actief geweest voor het Nederlands Auschwitz Comité. Nu ben ik vrijwilliger bij de Vereniging van Eigenaren van Diemerburgh in het centrum van Diemen."

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
"Ik lees momenteel het boek De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door van Herman Finkers. Verder lees in veel boeken over de geschiedenis van de Lage Landen. Daar kun je mij alles over vragen."

Gaan je vrouw en jij weleens uit?
"Wij gaan veel naar het theater en concerten. Bijvoorbeeld naar Carré en het De La Mar Theater. We hebben nu kaarten voor een concert in het Concertgebouw."

Wat ie je beste eigenschap?
"Ik ben iemand die voor iedereen klaarstaat. Dat heeft ook te maken met mijn vrijwilligerswerk. Daarnaast laat ik iedereen in zijn of haar waarde."

En je slechtste eigenschap?
"Ik kan mijn geduld wel eens verliezen."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Niet echt. Mijn vrouw en ik zijn echte globetrotters. Wij bezoeken veel landen."