Bammy' s Wok op het Diemerplein.
Bammy' s Wok op het Diemerplein.

Handgranaat in pand Bammy's Wok

DIEMEN Het onderzoek naar de zaak van de handgranaat die dinsdag in het pand van Bammy's Wok aan het Diemerplein werd aangetroffen is nog in volle gang. Dit heeft een woordvoerder van de politie woensdagochtend aan het DiemerNieuws verteld.

Een ondernemer zag dinsdagochtend dat een ruit van de Bammy's Wok was ingeslagen en een handgranaat binnen lag. Hij belde onmiddellijk de politie. De politie zette het Diemerplein af en startte een onderzoek. Personeel van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de handgranaat onderzocht, onschadelijk gemaakt en meegenomen.

Door de afzetting waren de zaken aan de horecazijde van winkelcentrum Diemerplein (van Grand Café Cheers tot aan Kwalitaria) lange tijd gesloten. Ook de Diemer Apotheek ging dicht. Het verkeer en het openbaar vervoer werden omgeleid.
Op het Diemerplein waren veel politieagenten aanwezig, ook stonden er ambulances.

Getuigen

Er is nog niemand opgepakt. De politie vraagt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

5