Winst voor dames van SV Zeeburg

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen KSV met 27-16 gewonnen.

SV Zeeburg nam meteen een voorsprong. De verdediging van SV Zeeburg stond als een huis. Er werden veel ballen geblokt en KSV had moeite om er doorheen te komen. De keepster van SV Zeeburg stopte twee penalty's. Bij rust leidde SV Zeeburg met 13-6.

SV Zeeburg startte de tweede helft minder goed. De thuisploeg speelde aanvankelijk slordig en wist een aantal aanvallen niet af te ronden. Maar later in de tweede helft herstelde SV Zeeburg zich en begon weer te scoren. De ploeg uit Diemen won met ruim verschil: 27-16.

SV Zeeburg heeft na zestien duels 27 punten. De ploeg is koploper in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. Cometas is tweede met 25 punten. Westfriesland/SEW en Tornado hebben beide 22 punten en staan op de derde plaats.

SV Zeeburg speelt op zaterdag 8 februari een cruciale wedstrijd. De dames uit Diemen gaan dan op bezoek bij Westfriesland/SEW. Het duel in Wognum begint om 19.15 uur. Westfriesland/SEW verloor zaterdag in Amsterdam met 30-24 van US.

Dames van De Meeuwen winnen

DIEMEN Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Aquarijn met 1-7 gewonnen. Het eerste herenteam van De Meeuwen speelde eveneens een uitduel tegen Aquarijn. De heren verloren met 10-5.

Het eerste damesteam staat met 31 punten uit dertien duels op de derde plaats van de tweede klasse A. ZV De Zaan en De Otters delen de koppositie. Beide ploegen hebben 33 punten. ZV De Zaan kwam dertien keer in actie, De Otters veertien keer. Het eerste damesteam speelt op zaterdag 8 februari thuis tegen concurrent De Ottters. De wedstrijd in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran begint om 19.45 uur.

Het eerste herenteam staat op de achtste plaats van de eerste klasse A. De heren spelen op zaterdag 8 februari eveneens een thuisduel tegen De Otters. De aanvang is om 20.30 uur.