Scholten stopt in 2022 als wethouder

DIEMEN Lex Scholten (PvdA) zet na de huidige raadsperiode in maart 2022 een punt achter zijn carrière in het lokale bestuur van Diemen.

Scholten is momenteel bezig aan zijn vierde periode als wethouder in Diemen. Scholten: "De gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart 2022. Ik heb er dan vier perioden als wethouder opzitten en ben dan bijna zestien jaar wethouder geweest. Ik ben dan 67,5 jaar en vind het een goed moment om te stoppen. Ik zal na die verkiezingen geen raadslid worden, maar blijf wel actief binnen de PvdA in Diemen." Scholten was op 29 januari maar liefst 5.000 dagen wethouder in Diemen. "Ik ben een van de dertig langst zittende wethouders in Nederland. In Nederland treedt jaarlijks tien procent van de wethouder af om politieke redenen. Daarnaast zijn er wethouders die aftreden vanwege gezondheidsredenen of omdat zij een andere functie krijgen, bijvoorbeeld burgemeester worden."

3


Herinnerings-element Diemen-Centrum West

DIEMEN De gemeente Diemen heeft het initiatief genomen voor een herinneringselement voor de wijk Diemen-Centrum West. Straten in die wijk zijn onder meer de Jan Bertsstraat, Raadhuisstraat, Schoolstraat, Paulus Emtinckweg, Gerard Burghoutweg en Burgemeester van Tienenweg.

Ronald van Gelder is bewoner van de Schoolstraat. Hij coördineert dit initiatief voor de gemeente. "De onderheide wegen in die straten in Diemen-Centrum West worden dit jaar tijdens het opknappen van de buurt toch opgegeven. Dat heeft de gemeente Diemen eind vorig jaar besloten."

3