Het Open Podium in 2019.
Het Open Podium in 2019. Foto: Trudy Kroese

Open Podium: veel optredens

DIEMEN In Theater de Omval wordt op zondag 9 februari weer het Open Podium gehouden. Het culturele evenement duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens het Open Podium presenteren diverse culturele verenigingen zich aan de inwoners van Diemen.

Kate Rockett is coördinator van de Muziekschool Diemen en vertelt over het programma. "Het thema is dit keer: 'Dans van klassiek, tot streetdance tot disco'. Er is zondag dus heel veel dans te zien. Dansstudio Moving Harmony laat klassieke dans zien en OnPoint Dancelab toont moderne dans." Tussendoor nog een geweldige tangodemonstratie begeleid door gitaar en bandoneon.

Het Open Podium begint om 13.00 uur met een optreden door het slagwerkensemble van de Muziekschool Diemen, met aansluitend een tangodemonstratie in grand café Blauw. Om 13.30 uur start er een klassiek programma in de theaterzaal. Er zijn dan onder andere optredens van het strijkersensemble van Muziekschool Diemen en ballet door Dansstudio Moving Harmony. Carpe Diemen treedt om 14.45 uur op.

Beeldhouwers en schilders

In de pauze is er gelegenheid om kennis te maken met beeldhouwers en schilders en is er lichte jazz door Sophie & Serge. Zij zijn bekend van Jazz Diemen. In de theaterzaal begint om 15.00 uur weer een programma met optredens van Het Diemer Orkestje en de Theatergroep Diemen. De MDM Jazzband treedt vanaf 15.45 uur op in grand café Blauw.
Om 16.15 uur begint in de theaterzaal het programma 'Pop en street'. Er zijn swingende optredens van de debuterende MSD Popband en OnPoint Dancelab. DJ Sico Voswijk verzorgt aansluitend een good old disco voor jong en oud in grand café Blauw. Iedereen is dan uitgenodigd op de dansvloer.

De toegang is gratis. Presentatie in handen van Rien Schimmel.