Element van herinneringen

Vervolg van voorpagina

Ronald van Gelder: "De steunfunctie van de heipalen wordt door een laag schuimbeton overgenomen. Een deel van de heipalen onder de wegen zal daarvoor moeten wijken. De wegen van de wijk staan sinds begin jaren 30 op heipalen. Een meer dan tachtig jaar bestaande constructie om de wegen in de zogenaamde Nieuwe Buurt niet steeds te laten wegzakken in de Diemense veengrond. Een unieke aanpak, die de onderheide wegen tot een bijzondere vorm van erfgoed maken. De gemeente Diemen realiseert zich dat door de nieuwe methode - schuimbeton in plaats van palen - dit nauwelijks zichtbare, maar authentieke Diemense erfgoed verdwijnt en spoedig zal zijn vergeten. Om de vergetelheid te voorkomen heeft de gemeente Diemen het initiatief genomen om een - eenvoudig - herinneringselement in de 'nieuwe buurt' te plaatsen. Ter herinnering aan de unieke onderheide wegen", aldus van Gelder. De gemeente roept Diemenaren, die zich op een of andere manier betrokken voelen bij dit unieke Diemense erfgoed, op mee te denken over ideeën voor een herinnerings-element. Het gaat om (financieel) haalbare ideeën. Ideeën kunnen voor 1 maart worden gemaild naar Ronald van Gelder (gelder.van.ronald@gmail.nl) onder vermelding van: 'Zonderheide wegen'.


Verdachten misdrijven aangehouden

DIEMEN De politie heeft vorige week woensdag een verdachte van mishandeling aangehouden. Diezelfde dag werd ook een winkeldief aangehouden.

De politie kreeg een melding binnen dat een vrouw in haar woning aan de Henry Dunantlaan was mishandeld. Toen agenten arriveerden, vluchtte de verdachte weg via het balkon. De politie slaagde er korte tijd later in om de man in de omgeving van de woning aan te houden. De recherche onderzoekt de zaak.

Agenten hielden ook een winkeldief aan. Personeel van een supermarkt had de man betrapt op het stelen van blikjes energiedrank. Toen de verdachte hierop werd aangesproken, gaf hij twee blikjes terug en rende weg. De politie kon de man korte tijd later in de kraag vatten. De verdachte bleek nóg vijf dichte blikjes in zijn jas te hebben verstopt.