Dames SV Zeeburg zijn sterker dan Aalsmeer: 24-22

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen Aalsmeer met 22-24 gewonnen. Bij rust leidde de handbalploeg uit Diemen comfortabel met 8-16.

SV Zeeburg ging goed van start. De ploeg speelde snel en wist een voorsprong te nemen. Maar de dekking was minder goed dan in voorgaande duels, waardoor Aalsmeer diverse keren kon scoren.

De tweede helft speelde SV Zeeburg een stuk minder goed. De thuisclub benutte veel afstandsschoten en SV Zeeburg maakte veel fouten en miste veel kansen. De voorsprong die SV Zeeburg in de eerste helft had opgebouwd bleek echter voldoende om de zege veilig te stellen: 22-24.

SV Zeeburg heeft na vijftien duels 25 punten en blijft koploper in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. Cometas staat met 23 punten op de tweede plaats, Westfriesland/SEW is derde. Die ploeg heeft 22 punten. De strijd om de titel in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie is enorm spannend. SV Zeebug kan het zich niet permitteren om punten te laten liggen.

SV Zeeburg speelt op zaterdag 1 februari om 19.00 uur thuis tegen KSV. De ploeg hoopt dat in Sporthal Diemen veel supporters op de tribune zitten. Tijdens de afgelopen thuisduels kon de ploeg rekenen op veel steun van de supporters.


Ploegen van De Meeuwen winnen

DIEMEN Het eerste herenteam en het eerste damesteam van De Meeuwen hebben zaterdag hun competitieduel gewonnen.

De heren versloegen voor eigen publiek ZPC Woerden met 10-7. De ploeg staat op de zevende plaats van de eerste klasse A. Het eerste herenteam van De Meeuwen speelt op zaterdag 1 februari een uitwedstrijd tegen Aquarijn. Het duel in Nieuwegein begint om 21.00 uur. Het eerste damesteam van De Meeuwen won de thuiswedstrijd tegen ZV De Zaan met 5-4 en staat op de vierde plaats van de tweede klasse A. De dames gaan op zaterdag 1 februari eveneens op bezoek bij Aquarijn. De wedstrijd begint om 17.45 uur.