Verzet tegen kappen van bomen

DIEMEN Een groep inwoners van Diemen gaat tijdens de gemeenteraadsvergadering van vanavond (donderdag 30 januari) protest aantekenen tegen het plan van de gemeente om voor de ondertunneling van het spoor bij het NS- station in het centrum 210 bomen te kappen. Het betreft onder meer bomen die in het Van Gemertplantsoen staan.

De bewoners zijn het er niet mee eens dat de gemeente zo'n groot aantal bomen wil gaan kappen voor de werkzaamheden die nodig zijn voor de ondertunneling van het spoor bij het station in het centrum. "Vooral de nonchalance waarmee het kappen van de bomen is gemeld en het ongelooflijke aantal van 210 bomen, waaronder karakteristieke bomen, zorgt voor veel verontwaardiging", aldus een van de initiatiefnemers van de actie.

Een vertegenwoordiger van de bewoners gaat vanavond inspreken tijdens de besluitvormende vergadering van de gemeenteraad. De bewoners hopen het college van B en W en de gemeenteraad op andere gedachten te brengen.

De gemeente laat weten dat in opdracht van het college van B en W is een Boom Effect Analyse (BEA) voor project 'Spooronderdoorgang Ouddiemerlaan' is verricht. In het onderzoek is aangegeven of bomen duurzaam te behouden zijn of niet.

11